Çünkü ABD kaynaklı istihbarat raporlarının tamamına yakınında IŞİD’in önümüzdeki dönemde turizm bölgelerini vurmayı hedefleyeceği yazıyor. Yaz turizmi denilince akla gelen ilk iki il de İzmir ve Antalya.

Hürriyet Gazetesi muhabiri, yazar İsmail Saymaz’ın Gaziantep’teki katliamdan sonra bir televizyon kanalında ‘IŞİD’in bundan sonraki Antalya’ demesi de başta Antalyalılar olmak üzere, yaz turizminin güçlü olduğu tüm illeri tedirgin etti.

Tüm bu gelişmeler eşliğinde, BirGün gazetesine il il IŞİD’in örgütlenmesini kaleme alan Doğu Eroğlu’nun İzmir’e dair vurguları da dikkat çekti. IŞİD’in İzmir yapılanmasının temelinde farklı mahallelerde yaşayan, zorunlu göçe maruz kalmış Kürt gruplar ve El Kaide örgütleyicilerinin kente yerleştirdiği birimler olduğunu yazan Eroğlu, İzmir’deki en etkili IŞİD grubu olarak ise Sarı Murat Cemaati’ni gösterdi.

Bu cemaatin elemanlarından Savaş Yıldız şu anda YPG’nin elinde esir. Yıldız, Türkiye’deki Selefi örgütlenmesinin en etkili isimlerinden biri ve sadece İzmir ile değil, Konya, Antep, Adana ve Adıyaman’daki IŞİD hücreleriyle de bağlantılı. Yıldız, 18 Mayıs 2015’te HDP’nin Adana ve Mersin bürolarının bombalanmasından da sorumlu.

Yıldız, YPG’nin elinde esirken yaptığı ‘açıklamada’ 'Sarı Murat'ın da bir cemaati olduğunu ve adına da "Sarı Murat Cemaati" dendiğini belirtirken, Erol Şahin ile 'Sarı Murat'ın İzmir’de IŞİD elemanlarının derslerine katıldığını, Sarı Murat Cemaati'nin IŞİD'e eleman kazandırdığını ve onlarca insanı Suriye'ye 'cihad'a gönderdiğini kaydetmişti.

 

Editör: Haber Merkezi