Foça’nın, yayınlanan salgın haritasına göre vaka sayıları bakımından iyi durumda olduğunun sorulması üzerine Başkan Gürbüz, eğer yazlıkçıların Foça’ya gelmesi devam ederse, bunun tersine dönebileceğini vurguladı. Gürbüz, konuyla ilgili Foça Kaymakamı ile de görüştüğünü vurgulayarak, “Kimse kızmasın, yalvarıyorum kimse gelmesin. İmkanım olsa yolları kapatacağım. Bu salgından bir kurtulalım, Foça zaten hepimize yeter” ifadelerini kullandı.

Salgının ardından Foça’da 7 günlük festival düzenleyeceklerini söyleyen Başkan Gürbüz, sokağa çıkma ve bölge değiştirme konusunda daha dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Gürbüz, “ Biz de olabildiğince bütün vatandaşlarımızı evde tutmaya çalışıyoruz. Elimizden geldiğince her yeri dezenfekte etmeye çalışıyoruz. Bizim görevimizin başında kalmamız, vatandaşlarımızın ise evden çıkmaması gerekiyor.” Dedi.

Geçtiğimiz günlerde sokağa çıkmaması konusunda uyardığı bir teyzeden baston yediği görüntülerin hatırlatılması üzerine ise Başkan Gürbüz “Saadet teyzenin bastonunu, benim nesildeki bütün arkadaşlarım yemiştir. Ayağa bacağa her yere gelmiştir. Dışarıya çıkmıştım baktım dolanıyor, dedim çabuk eve hadi eve seni koştururum dedim. Önce gelmedi bastonu sonra biraz daha kızdırdım bu sefer direk bacağa geldi.”dedi. Başkan Gürbüz, “Olabildiğince halkın içinde olmaya çalışıyorum. Ben burada taksicilik yaptım, dolmuşçuluk yaptım, pazarcılık yaptım. Kiminin oğlu, kardeşi abisi oldum. İnsanları sokakta gördüğüm zaman daha çabuk müdahale edebiliyorum. Foça büyüdü artık 250 km’ye yayılmış. Kahveye gidiyorum, sokakları geziyorum. Şimdi evde olunca çok tuhafıma gidiyor. Günde 10 sefer aynı kişi ile selamlaşabiliyordun şimdi gördüğünde tokalaşamıyorsun. Zor bir durum, sınanıyoruz diyebilirim. Umarım en az hasarla hem Dünya hem Türkiye kurtulur bu illetten.”şeklinde konuştu.

AKŞAMLARI VAKTİNİ İKİZLERİYLE GEÇİRİYOR

Başkan Fatih Gürbüz, gün içerisinde online toplantılara katıldığını, belediye işlerini aksatmamaya çalıştığını söyledi. Çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Gürbüz, tüm belediye çalışanlarının fedakarca çalıştığını söyledi. Salgın günlerinde bir sorun yaşadığında, yaşça tecrübeli başkanlardan fikir aldığını söyleyen Gürbüz; “Hep birlikte bu süreci aşacağız” dedi. Başkan Gürbüz, akşamlarını ise yeni doğan ikiz çocuklarıyla geçirmeye özen gösterdiğinin altını çizdi. Başkan Gürbüz, canlı yayında da ikizleriyle beraber izleyicilere seslendi.

1 YIL DEĞERLENDİRMESİ

“İlk 1 yıl, zor ve güzel geçti. 1 yılda birçok şey yaptık. Elimizden geldiğince arka taraflara dokunmaya çalıştık. İhtiyacı olan herkesin, yanında olmaya çalıştık. Benim için en önemli şey maneviyat, bugün yollar yapılır, taşta döşenir parkta yapılır önemli olan bir belediye başkanının ulaşılabilir olması ve sorun çözen bir belediye başkanı olması lazım. Belediye başkanı yapılmayacak şeyleri de söylemeyi bilmeli. ümit vaat etmemelidir. İnsanları yormamalıdır.”

Editör: Haber Merkezi