YAĞIZ BARUT/ İZ GAZETE- Koronavirüs salgını tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla yayılmaya devam ederken, milyonlarca insan salgının yayılmasını önlemek için evlerine kapandı. Başta hizmet sektörü olmak üzere birçok iş kolunda da üretim faaliyetleri durdu. Hükümet, sağlık tedbirleri kapsamında vatandaşlara ‘evde kal’ çağrısı yaparken, ekonomik durgunluğu önlemek amacıyla da bir paket açıkladı. Pakette; işçileri, yoksulları, çiftçiyi, küçük esnafı ve günlük çalışarak geçimini sağlayan vatandaşları rahatlatacak tedbirlerin olmaması ise kamuoyunda tepkilere neden oldu.

‘ZENGİNE YARADI’

Türkiye’nin ilk Roman Milletvekili CHP’li Özcan Purçu, açıklanan tedbir paketine ise adeta isyan etti. Roman mahallelerinde ciddi sorunların olduğunu, Romanların birçoğunun günlük işlerde çalışarak geçimini sağladığını, birçoğunun ise hali hazırda işsizlikle mücadele ettiğini vurgulayan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Koronavirüs salgınının en çok bu kesimleri etkilediğini, hükümetin ise hiçbir tedbir almayarak ekonomik paket ile zenginleri kurtardığını dile getirdi.

‘HAKİKATEN REZALET’

Bir haftadır telefonunun susmadığını, Türkiye’nin her yerinden ‘vekilim tencere kaynamıyor, ekmeğimiz, yemeğimiz yok’ şeklinde şikayetler geldiğini dile getiren CHP’li Purçu, “Türkiye’de en büyük sorun, devletin vatandaşını takip etmemesidir. Devletin envanterinde şu var mı; karantina ilan edilse, insanlar sokağa çıkamasa kimin evinde tencere kaynamaz, kimin evinde ekmek yoktur. Bu bilgi var mı devletin elinde, soruyorum! İnsanlara ‘sokağa çıkmayın’ dediniz. Peki, şunlara gıda yardımı gönderelim, bunların bu ihtiyacını karşılayalım dediniz mi? Ben böyle bir şey görmedim. Ne yaptınız peki? Kimsenin evinden çıkmadığı bir dönemde ulaşımda KDV indirimi yaptınız. Bu vergi indirimini gıdada, ilaçta, temizlik malzemelerinde yapsana kardeşim. Açıklanan paketin mantıklı bir yanı var mı Allah aşkına! Bunlar yine zengine yaradı. Hakikaten rezalet. Biz derhal fakire paket açıklansın istiyoruz.” diye konuştu.

Hükümetten hiçbir ümitlerinin kalmadığını, hükümetin almadığı tedbirleri belediyeler, valilikler ve kaymakamlıklar aracılığı ile almaya çalışacaklarını kaydeden CHP’li Purçu, bu konuda görüşmeler yaptığını, en yakın zamanda bir çözüm bulunması gerektiğini de kaydetti.

‘3 GÜNDÜR AÇ OLAN AİLELER VAR’

“Sen aç kalmışsın, evinde tencere kaynamıyormuş iktidarın umurunda değil ki!” diyen CHP’li Purçu, “İnanın 3 gündür aç olan aileler var. 3 gün önce pişirdikleri makarnayı 4 kişi her gün bir tabak yiyor. Kendi imkânlarımızla bir takım şeyler yapmaya çalıştık. Ama biz hangi birine yetişebilelim? Bu insanlar evinde sıcak yemek yiyebilsinler bari! Romanlar maalesef bu ülkenin en zor geçinen, düzenli geliri olmayan yoksul kesimi ama sadece Romanlar da değil ki. Bu şekilde yaşayan milyonlar var” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi