İzmir'in yıllardır çözüm bekleyen sorunlarından biri olan İnciraltı bölgesinin planlanması, Başbakan Binali Yıldırım'ın verdiği talimattan sonra yeniden gündeme geldi. Mahkeme kararırıyla iptal edilen önceki imar planları yerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Balçova Belediyesi işbirliğiyle yeni plan yapılacak. Başbakan Yıldırım'ın talimatı sonrası çalışmaların hızlandığı bilgisini alan İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu, Bahçelerarası Mahallesi'nde basın açıklaması yaptı.

İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Karabulut "40 yılı aşkın bir süredir çözüm inancımızı hep kuruduk. İzmirli Başbakan Yıldırım'a, göreve geldiği ilk günden beri İnciraltı'nı İzmir ekonomisine kazandırma çabasına şahit olduğumuz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ederiz" dedi.

"SON 50 YILIN ÇEVRECİLERİYİZ"

Dedelerinin emaneti olan topraklara sahip çıkıp, korumaya çalışarak, bugünlere kadar getirmelerinin has İzmirli olduklarının kanıtı olduğunu belirten Karabulut, geçen süreçte çok sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Karabulut, "Bazı komşularımızın maddi olanaksızlardan dolayı topraklarını satmak zorunda kaldıklarını üzülerek izledik. Bugüne kadar çevre, yeşil denildiğinde İnciraltı'nın akla ilk gelen yerlerin başında olmasına katkı sağladık. Bu nedenle İzmir'de son 50 yılın çevrecileri bizleriz" diye konuştu. İnciraltı çözümünün Başbakan Yıldırım ile İzmir'de oluşan uzlaşma yapısı ve Başkan Kocaoğlu'nun çözüm iradesi sayesinde olacağını belirten Karabulut, kentteki oda ve sivil toplum kuruluşlarının da İnciraltı'nın çevreci planla planlanmasını istediklerini söyledi. İnciraltı planlamasıyla bölgenin istihdamda kaldıraç etkisi yaratacağını gördüklerini dile getiren Karabulut "İnciraltı'nda sağlık turizmi ile 'Yıldırım düzeyde teşvikle' oluşturulacak işletmeler sayesinde 15 bin istihdam yaratılacağına inanıyoruz" dedi.

İŞ DÜNYASINA ÇAĞRI

Karabulut, son günlerde yurtiçi ve yurtdışından İnciraltı'na yatırımcı ilgisinin ciddi anlamda arttığını da açıkladı. İzmir'in yararına olacak her çevreci plana destek vermeye hazır olduklarını belirten Karabulut, İzmir iş dünyasını, planlama sürecine katkı yapmaya ve bölgeye yatırıma çağırdı. Karabulut, "İzmir'e 1902 yılından itibaren katkı koyan, şehrimizin tarihi olan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı has İzmirli Lucien Arkas'ı, marka projelerle sanatsal katkılarla, İzmir'in değerine katkı koymuş, İzmir'de doğanlardan daha fazla İzmirli Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak'ı, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk ve kalpten İzmirli tüm işadamlarımızı vakit kaybetmeden İnciraltı için buluşmaya davet ediyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi