ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın İzmir ziyaretinde, Körfez Geçiş Projesi'nin ÇED raporunun yıl sonuna kadar tamamlanıp Ocak 2017 itibariyle ihale sürecinin başlayacağını açıklaması İnciraltı toprak sahiplerini mutlu etti. Kentin dinamikleriyle birlikte hareket eden toprak sahipleri, İzmirli işadamlarından planlamaya destek istedi, meslek odalarına teşekkür etti.

İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın, Körfez Geçiş Projesi'nin ihale sürecinin Ocak 2017'de başlayacağını açıklamasını sevinçle karşıladıklarını söyledi. Başbakan Binali Yıldırım'ın çözüm iradesini koymasıyla beraber bölgeye yabancı yatırımcı ilgisinin arttığını, yabancı fonların arazi almak için temsilcilerini gönderdiklerini ifade eden Karabulut, “Toprak sahipleri olarak biz çevreci plan isteğimizi her zaman vurguladık, bugün yine vurguluyoruz. İzmir'e katma değer getirecek her projenin yanında olacağız. Başbakanımız Binali Yıldırım ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu ile beraber İnciraltı sorununun çok kısa bir süre içerisinde çözüme kavuşacağına inanıyoruz ve güveniyoruz. Bölge halkı olarak onlara güvenimiz ve inancımız tamdır" dedi. 50 yıldır elini taşın altından çekmeyen toprak sahipleri olarak biran evvel olmak kaydıyla her türlü çözüme destek vereceklerinin altını çizen Karabulut, “Bunu buradan ilan ediyoruz. Bu bağlamda İzmirli işadamlarını biran evvel, vakit kaybetmeden planlama sürecinin tamamlanması konusunda, daha yüksek ses ile katkı koymaları için, tüm dinamikleriyle beraber davet ediyoruz. Has İzmirli işadamlarını yanımızda görmek istiyoruz. Başta Hükümetimiz ve yerel yönetimimiz çalışıyor. İzmir'in kendi dinamikleri de kendi içinde çalışmalı ve bölgede uygulanacak projeye dahil olmalıdır" diye konuştu.

ODALARA TEŞEKKÜRLER
Mart 2016 tarihinde İzmir Mimarlık Merkezi'nde Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İbrahim Alpaslan'ı ziyaret ettiklerini hatırlatan Karabulut, “O güne kadar bizlerde Mimarlar Odası'nın İnciraltı'nın planlanmasına karşı olduğu fikri vardı. Ancak yaptığımız görüşmede tam aksine İnciraltı'nın planlanmasının onların da isteği olduğunu gördük. Ancak bölgenin sürdürülebilir doğa ve kültürel zenginliklerin korunarak planlanması hususuna dikkat çekmişlerdi. Kendilerine bu yaklaşımlarından ötürü tekrar teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Özlem Şenyol Kocaer ve Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ferdan Çiftçi'den de Kasım ayında randevu talep ettiklerini dile getiren Karabulut, şunları kaydetti:

“Programları yoğun olduğu için henüz görüşemedik. Ancak yakın zamanda görüşme yapacağımıza inanıyorum. Her oda başkanımızın kamu yararını ön planda tutarak, İnciraltı'na yapıcı katkı koyacaklarına inancımız tam."

10.TRAVEL TURKEY KATILIMCILARINA İNCİRALTIN'DAN DAVET
İnciraltı 2.nesil toprak sahipleri platfomu başkanı Tayfun Karabulut, ,ehrin içerisinde, bir tarafı orman diğer tarafı deniz , altında termal kaynağı bulunan, havalimanına 22 kilometre uzaklıkta, marinası olan, İzmir Körfez Geçiş Projesi (İzkaray) ile taçlanacak 5 milyon metrekarelik İnciraltı, emsalsiz bir mücevherdir. 8- 11 Aralık 2016 tarihinde Fuar İzmir'de 10.Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi için Dünya'dan Sağlık Turizmi için Şehrimize gelecek olan katılımcıları İnciraltımıza bekliyoruz" dedi. Karabulut istihdam konusunda kaldıraç etkisinin, İnciraltı'nın planlanması ile gerçekleşeceğini öne sürerek, "İnciraltı'nda sağlık turizmi ile Yıldırım düzeyde teşvikle oluşturulacak işletmeler sayesinde 15 bin istihdam yaratılacağına inanıyoruz. Bu sayede İzmir'de işsizlik oranı hızla azalacaktır. İnciraltı Kent Ormanı ve doğal lagünü ile kendi başına bir çevre örneğidir. İnciraltı'nın Kent Ormanı karşısında kalan , arsalarımızın bugünkü halinden kurtarılarak hem çevreci hem de ekonomiye kazandırılacak şekilde planlanması, kısa sürede İzmir'i şahlandıracaktır" dedi.

Editör: Haber Merkezi