Yapımı kısa bir süre önce tamamlanan Naldöken Sahası’na, Bornovalı ilk milli futbolcu olan Bahri Altıntabak’ın ismi verildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi'nin işbirliğiyle yapılan sahanın açılışında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purcu, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Türkiye Futbol Antrenörler Derneği (TÜFAD) İzmir Şubesi Başkanı Şahin Acarbay ve Altınordu Spor Kulübü Başkanı Mehmet Seyit Özkan'ın yanısıra, pek çok futbolcu ve kulüp başkanı da vardı. Açılıştan sonra sahaya inen efsane futbolcular ve başkanlar, topları ağlarla buluştururken, Bahri Altıntabak da yıllar önce gerçekleştiremediği jübilesini yaptı. Sahanın açılış vuruşu ise Başkan Kocaoğlu'ndan geldi.

Açılışta konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmak için sporu sevdirmeliyiz. Genç yaşta spor yapmak; kazanmayı ve kaybetmeyi öğrenmek çok önemli” dedi.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte hayata geçirdikleri yeni sahadan yeni Bahri Altıntabaklar'ın çıkmasını umut ettiklerini söyledi.

Bornova'nın yetiştirdiği efsane futbolculardan Bahri Altıntabak, duygu dolu konuşmasında Başkan Aziz Kocaoğlu ve Olgun Atilla’ya teşekkür ederken, TÜFAD İzmir Şubesi Başkanı Şahin Acarbay da spor adına tarihi bir an yaşadıklarını belirterek 20 bin kişilik TÜDAF Ailesi adına Büyükşehir ve Bornova belediyelerine şükranlarını sundu. CHP İzmir Milletvekili Özcan Purcu ise “İzmir’deki Belediye başkanlarımızın yaptıkları etkinliklere artık yetişemiyorum. Çok sayıda açılışla birlikte önemli hizmet ve yatırımlara imza atıyorlar. İzmir çalışıyor, onlara çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Daha sonra sahaya inen Başkan Aziz Kocaoğlu, Bahri Altıntabak'ın adı verilen futbol sahasının açılış vuruşunu da gerçekleştirdi.

Bölge sakinlerinin en çok talep ettiği yatırımlar arasında yer alan Naldöken Sahası, 60×100 metre ebatlarında yapıldı. Soyunma, hakem ve kulüp odalarının bulunduğu sahanın çevresindeki alanda 1500 metrekare parke taş düzenlemesi de yapıldı. Ayrıca 460 metre uzunluğunda istinat duvarı oluşturuldu. Sahada resmi maçların da oynanabileceği bildirildi.

Bahri Altıntabak kimdir?

Profesyonel futbol kariyerine 1959 sezonunda, Göztepe’de başladı. 1959-60 sezonunu da burada geçiren Altıntabak, 28 Kasım 1959’da Demirspor ile oynanan 2-2’lik maçta, Göztepe kariyerindeki tek golünü kaydetti. 4 Temmuz 1960’da, Leandro Remondini yönetimindeki Galatasaray ile iki yıllık sözleşme imzaladı. 1961-62 sezonunda attığı 12 golle takımın en golcü oyuncusu olurken, sezon sonunda yaşanan lig şampiyonluğuna da büyük katkı sağladı. 1966-67 sezonu sonuna kadar giydiği Galatasaray formasıyla toplamda iki lig, dört Türkiye Kupası, bir Cumhurbaşkanlığı Kupası şampiyonluğu yaşadı. 1967’de doğduğu şehrin takımı Altınordu ile anlaştı. Üç sezon burada top koşturan Altıntabak, 1970’te futbol kariyerini sonlandırdı.

Editör: Haber Merkezi