İZ GAZETE - İzmir'in birçok ilçesinde, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce iki gündür camilerin merkezi sistemine girilerek müzik yayını yapıldı. Cami hoparlörlerinde Çav Bella marşının ardından, sözleri Âşık Mahsuni Şerif’e ait, Selda Bağcan’ın seslendirdiği “Yuh Yuh” şarkısı çalındı. İzmir Müftülüğü, merkezi ezan sistemine geçici olarak son verildiğini açıkladı.

İzmir’de yaşanan olay sonrası bunun bir provokasyon olduğu, ramazan ayında camilere yapılan bu saldırının asla kabul edilemeyeceği açıklamaları yapıldı.

Olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatılırken, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de müzik yayınını yapan kişi ya da kişileri yakalamak için çalışma başlattı.

Çok ses getiren olay sonrası bazı ilahiyatçılar ise yapılan saldırının provokasyon olduğuna dikkat çekti.

‘PLAN KURMAKTADIRLAR’

İlahiyatçı-yazar İhsan Eliaçık sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaparak, “Ne zaman cami, ezan, minare saldırıları, bayrak yakma, büst kırma olayları oluyorsa bilinki birileri devrededir. Plan kurmaktadırlar” ifadeleriyle yaşananlara tepki gösterdi.

DİYANET ACİZ Mİ?

Bir başka ilahiyatçı-yazar Cemil Kılıç ise “Diyanet camilerin ses sistemini koruyamayacak kadar aciz ya da beceriksiz mi? Onca bütçeyi nereye harcıyorlar? Yoksa bir kumpasla mı karşı karşıyayız?” sözleriyle Diyanet’i eleştirdi.

Editör: Haber Merkezi