İZ GAZETE - İÇİŞLERİ Bakanlığı tarafından ilan edilen 2 günlük sokağa çıkma yasağında İzmir’de sokak hayvanları için İzmir Valiliği koordinesinde bir çalışma gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin yer aldığı çalışamanın ardından İzmir Valiliği ve İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından iki ayrı bilgilendirme açıklaması yer aldı. İzmir Valisi Erol Ayyıldız, sokak hayvanları için gerçekleştirilen söz konusu çalışma için tüm yerel yönetim temsilcilerine teşekkür ederken; Valiliğin bünyesinde çalışmaya destek veren İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada sadece Cumhur İttifakı’nın kazandığı belediyelere teşekkür edilmesi büyük tepki topladı.

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Özen tarafından yapılan açıklamada AKP’li Kiraz, Bergama ve Kınık Belediye Başkanları ile MHP’li Aliağa Belediye Başkanı’na teşekkür edildi. Açıklamada “Kiraz, Bergama, Kınık ve Aliağa Belediye Başkanlarımıza, Kaymakamlıklarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz” denildi.

VALİ’DEN YEREL YÖNETİM GÖREVLİLERİNE TEŞEKKÜR

Konuyla ilgili olarak bilgi veren İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın açıklamasında , “30 ilçede yürüttüğümüz çalışmalarda mama desteğinde bulunan mama sektörü temsilcilerine, kaymakamlıklara, il ve ilçe müdürlüklerine, mama bağışında bulunan hayvan severlere ve dağıtımda canla başla görev alan Vefa ekiplerine, veteriner hekimlerimize, gönüllü hayvansever derneklerine sokak hayvanlarının beslenmesine bizzat katılım sağlayan ilçelerimizdeki kamu kurum ve yerel yönetim görevlilerine teşekkürlerimi sunuyorum” ifadeleri yer aldı.

İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gönderilen bülten şu şekilde:

İzmir Sokak Hayvanları İçin Sokaktayız

Kovid-19 nedeniyle “Evde kal” çağrısının yapıldığı ilk günden itibaren, sokaklarda yaşayan canlarımızın aç kalmaması için İzmir Valimiz Erol Ayyıldız’ın öncülüğünde İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İlçe Müdürlükleri, Kaymakamlıklar, Hayvan Severler Derneği, Doğa Koruma ve Milli Parklar ile birlikte İzmir’in 30 ilçesinde sokak hayvanları düzenli olarak beslenmektedir.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı bu hafta sonunda sokak hayvanlarının beslenme işlemlerine hız verildi. İlçelerimizin tamamında hayvanların herhangi bir sıkıntı yaşamaması adına ilçe personellerimiz, veteriner hekimlerimiz, hayvan severler sokak sokak gezerek beslenmeyen hayvan bırakmadı.

İzmir’de 30 ilçede yürüttüğümüz çalışmalarda “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” Kampanyası kapsamında mama desteğinde bulunan mama sektörü temsilcilerine, il ve ilçe müdürlüklerine mama bağışında bulunan hayvan severlere ve dağıtımda canla başla görev alan Vefa ekiplerine, veteriner hekimlerimize, sokak hayvanlarının beslenmesine bizzat katılım sağlayan Kiraz, Bergama, Kınık ve Aliağa Belediye Başkanlarımıza, Kaymakamlıklarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Sağlığımız için evde kalmaya devam etmemiz gereken bu süreçte sokaklarda yaşayan canlarımızın sağlığı ve beslenmeleri için İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak 30 ilçemizde çalışmalarımız aralıksız devam edecektir.

Editör: Haber Merkezi