ASYA YAŞARİKİZ/İZGAZETE - İklim krizine karşı acil ve somut önlemler alınması için 3 Nisan’da Küresel İklim Grevi gerçekleştirilecek. Fakat tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgını nedeniyle Küresel İklim Grevi dijital ortamda gerçekleştirilecek. 3 Nisan Cuma günü gerçekleştirilecek grev için Gelecek için Cumalar (Fridays for Future), ilk dijital iklim grevini dünyadaki iklim aktivistleri ile eş zamanlı gerçekleştirerek “Bu evde iklim grevi var!” diyecek.

PROGRAM YOĞUN

3 Nisan Cuma Saat 16:00’da başlayacak olan Dijital İklim Grevi, basın açıklaması ve konuşmalarla gerçekleştirilecek. Saat 17:00’de ise, iklim aktivistleri bir video konferans düzenleyecek. Saat 20:00’de ise, Twitter’da hashtag kampanyası düzenlenecek. Tüm gün boyunca da sanatçılar mini konserler verecek.

EVDE GREV

İzmir Sıfır Gelecek tarafından yapılan açıklamada, Dijital İklim Grevi ile ilgili, Koronavirüs salgınının toplumlara yaşamın ne kadar önemli olduğunu hatırlattığına vurgu yapıldı. “Şu anda nasıl bir sağlık krizinin ortasındaysak ve atlatmak için dayanışma içerisinde acil eyleme geçilmesi gerekiyorsa iklim krizine karşı da harekete geçmemiz gerekiyor” ifadelerine yer verilen açıklamada, son olarak “Tek başımızayız ama birlikteyiz. Hep birlikte Türkiye’nin ilk Dijital İklim Grevi’nde buluşacağız. Seni de bunun bir parçası olmaya ve 3 Nisan Cuma günü #BuEvdeİklimGreviVar demeye çağırıyoruz” ifadeleriyle grev çağrısı yapıldı.

Editör: Haber Merkezi