ASYA YAŞARİKİZ / İZ GAZETE - Sıfır Gelecek İzmir ve Friday For Future (Gelecek İçin Cuma Günleri) aktivistleri 14.09.2019 tarihinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüştü.

20 Eylül’deki küresel iklim eylemlerine hazırlanan aktivistler, Tunç Soyer’i eylemler hakkında bilgilendirdi.

Soyer’i Sıfır Gelecek İzmir’in nasıl bir araya geldiği konusunda bilgilendirdiklerini söyleyen Sıfır Gelecek İzmir aktivisti Barış Tetik, 20 Eylül Cumartesi günü İzmir’de yapmayı planladıkları küresel iklim eylemleri hakkında da bilgi verdiklerini açıkladı. Soyer’in kendilerinden ne talep ettiklerini sorduğunu söyleyen Tetik, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e ana taleplerimizin olduğu bir dosya sunduk ve kendisini 20 Eylül’deki küresel iklim eylemlerinde yanımızda olmaya davet ettik. Fakat Soyer, o gün İzmir’de olmadığını söyledi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen eylemlerde bir temsilci olacağını açıkladı.” şeklinde konuştu.

“Soyer, önümüzdeki süreçte birlikte hareket edebileceğimiz yönünde yeşil ışık yaktı.” diyen Tetik, şöyle konuştu; “İklim krizi ile mücadelede beklentilerimizi daha detaylı konuşabilmemiz için Tunç Soyer, bir piknik teklifinde bulundu. Soyer’in iklim krizi ile ilgili bir adım atmış olmasını memnuniyetle karşılıyoruz.”

Friday For Future aktivisti lise öğrencisi Deniz Küçükler de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in kendilerini dinlemelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Soyer’in gençler olarak başlattıkları harekete olumlu baktığını ve kendilerini destekleyeceğini söyledi. “Önümüzdeki üç aylık süreçte yapmak istediklerimizi ve planlarımızı konuşmak üzere Soyer ile yeniden görüşeceğiz diyen Küçükler “Tunç Soyer’e Friday For Future örgütlenmesinde sadece kişisel bağlantılarımızı kullanabildiğimizi ve bunun işimizi zorlaştırdığını açıkladık. Eğer okullarda iklim krizine yönelik sunumlar yapmamıza izin verilirse çok daha geniş bir kitleye ulaşabileceğimize inandığımızdan söz ettik. Soyer, bu ve benzeri konuları İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile konuşmamızın çok önemli olduğunu belirtti. Fakat belediye olarak 20 Eylül sonrası da bize destek vereceğinin sözünü verdi.” dedi.
 


 

Editör: Haber Merkezi