İzmir'de kendisini polis olarak tanıtıp kimliğinin kuyumcu soygununda kullanıldığı yalanıyla kandırdığı 82 yaşındaki H.Ö.'nün 5 bin TL parası ile altınlarını alan dolandırıcı, bu kez bankadaki parasını isteyince, yaşlı adamın ihbarı üzerine yakalandı.

Geçen hafta meydana gelen olayda, ev telefonundan H.Ö.'yü arayan bir kişi, kendisini polis olarak tanıtıp, kimlik bilgilerinin kuyumcu soygununda kullanıldığı yalanını söyledi, başının derde girmemesi için para ile ziynet eşyalarını, evine gelen görevliye teslim etmesini istedi.

H.Ö. de, evine gelen kişiye, 5 bin TL nakit para ve altın takıları verdi. Aynı kişi, ikinci gün tekrar aradığı H.Ö.'ye, bu kez de, banka hesaplarının tehlikede olduğunu söyledi. Hesabındaki parayı çekip gelecek olan görevliye vermesini istedi.

Bankadaki 78 bin TL parasını çeken H.Ö., yaşadıklarından şüphelenince, polise bilgi verdi. Evde önlem alan polis, parayı almak için gelen 28 yaşındaki A.Y.'yi yakaladı. İletişim sistemlerini kullanıp dolandırıcılık yapan A.Y., tutuklandı.

Editör: Haber Merkezi