Gökmen Ulu - Atatürk ve ailesine yönelik saldırılara en güçlü cevabı halk verdi. Vatandaşlar ellerinde çiçeklerle Karşıyaka’daki Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’na akın etti.

Zübeyde Anne’ye şükran duygularını dile getiren vatandaşlar, Atatürk ve cumhuriyete bağlılıklarını bir kez daha ortaya koydu. Törende, Anıtkabir’den getirilen kasımpatılar Zübeyde Anne’nin kabrine yerleştirildi.

KARŞIYAKA VE GÖZTEPE ATATÜRK’TE BİRLEŞTİ

En dikkat çekici görüntüye ise ezeli rekabetleri ile tanınan Göztepe ve Karşıyaka Spor Kulübü’nün alt yapı futbolcuları imza attı. Bodrum’daki Göztepe Futbol Okulu sporcuları, “En büyük annemize gidelim” diyerek, aileleri ile birlikte İzmir’e geldi. Sarı-kırmızılı minik futbolcuları, Karşıyaka Vapur İskelesi’nin önünde yeşil-kırmızılı minik futbolcular dostça karşıladı. Minik kramponlar kısa sürede kaynaşarak yürüyüşe geçti. Ellerinde çiçekler ve dillerinde İzmir Marşı ile Karşıyaka Çarşısı’nda yürüyüş yapan alt yapı sporcularını vatandaşlar alkışlarla destekledi. Karşıyakalı sporcular, “”Bir anne tüm dünyayı değiştirebilir” yazılı pankart taşırken, Göztepeli sporcular da “Zübeyde annemizin evlatlarıyız”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz yazılı pankart ile yürüdü. Karşıyaka’nın pankartını Göztepeliler, Göztepe’nin pankartını da Karşıyakalılar taşıdı.

Yürüyüşün sonunda Zübeyde Hanım Anıt Mezarı’na ulaşan minik sporcular ellerindeki çiçekleri Atatürk’ün annesinin kabrine bıraktı.

Atatürk’te birleşen çocuklar, birbirlerine formalarını hediye etti. Çocuklar ayrıca, ezeli rakip iki camianın ebedi dostluğu adına anlamlı bir aktiviteye daha parmak bastı. İzmir Körfezi’nin yer aldığı, üzerinde Türk bayrağı, iki kulübün logoları, Atatürk ve Zübeyde Ana’nın fotoğraflarının bulunduğu iki tablo yapıldı. Sporcular İzmir’in iki yakasının, bugünkü gibi dayanışma duygusunda her zaman biraraya gelmesini dileyerek, tabloya parmak izlerini bastı.

Daha sonra tablolardan biri Göztepe, diğeri de Karşıyaka Spor Kulübü’ne teslim edildi.

Bodrum Göztepe Futbol Okulu Sorumlusu Emrah Çatak, iki camia arasındaki rekabete rağmen dostluk tablosuna bugünlerde fazlasıyla ihtiyaç olduğunu belirterek, misafirperverliklerinden ötürü Karşıyakalılar’a teşekkür etti. Çatak, “Atatürk çocukları ile birlikte böyle bir etkinliği gerçekleştirmekten ve Zübeyde Annemizi ziyaret etmekten onur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.

SÖZCÜ

Editör: Haber Merkezi