ÖZLEM KARA/ İZ GAZETE-  Geçtiğimiz aylarda koronavirüs salgını sebebiyle üniversitelerde online eğitime geçilmiş, sadece tıp fakültelerinin belli sınıfları ve birkaç bölüm için yüz yüze eğitim kararı verilmişti. Gitgide artan koronavirüs vakaları, yüz yüze eğitim alan öğrencileri psikolojik olarak kötü etkilerken, İKÇÜ Tıp Fakültesi'nde bir skandal ortaya çıktı.

Üçüncü sınıf olmaları sebebiyle online eğitime dahil edilen Tıp Fakültesi dönem 3 öğrencileri için yapılması planlanan komite sınavı, dekanlığın ısrarı üzerine yüz yüze yapıldı. Sınavda bulunan bir öğrenciye Covid-19 tanısı konulması paniğe sebep olurken, öğrenciler, online görülen dersin sınavının yüz yüze yapılmasına sert tepki gösterdi.

'SAĞLIĞIMIZIN DEĞERİ YOK'

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi dönem 3 öğrencileri, üniversitenin yeterince önlem almadığını belirterek,  “Çoğu kişiye hes kodu uygulanmadı. Okul boş olmasına rağmen, sınava girecek 190 kişiyi  50 şer kişilik 4 sınıfa koydular. 110 dakikalık sınav süresince her sırada iki kişi bir arka sıra boş kalacak şekilde oturduk. Bir iddiaya göre yurtta kalan öğrencilerden birinin pozitif oluğunu ve yurda filyasyon ekipleri geldiğine dair bir bilgi aldık. Bunca tedbirsizliğe rağmen 4 Aralık Cuma günü ise dönem 2 ve 4 sınıf öğrencileri sınav olacak. 4’ncü sınıflar  sınavlarını hastane olacak. Üniversite yönetimince sağlığımızın değeri yok” ifadelerini kullandı.

SINAVA GİRMEYE MECBUR BIRAKILDILAR

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi  Tıp Fakültesi dönem 3 öğrencileri, dersleri online olmasına rağmen dekanlığın ısrarla sınavları yüz yüze yapmaya karar verdiğini, dekanlığın öğrencilerin itirazlarını dikkatte almadığını ve hiçbir dilekçeye de geri dönmediğini belirtti.  Dönem 3 öğrencileri, ek olarak  üniversite yönetimi tarafından kendilerine mobing uygulandığını, kendilerinin sınava girmeye mecbur bırakıldığını da kaydetti. Sınava ülkenin dört bir yanından öğrencilerin katıldığını, öğrencilerin kalacak yeri olmadığından yurtta kalmak zorunda olduğunu da kaydeden öğrenciler, yurtta bir pozitif vaka bulunduğunu ve yurda filyasyon ekipleri geldiğine dair bir iddia olduğunu da aktardı.

HİÇBİR ÖNLEM ALINMADI

Yönetimin, öğrencilere sınava  girmeden  siperlik ve maske dağıtacaklarını ama dağıtmadıklarını belirten öğrenciler, “ Bizlere ne maske  ne de siperlik verdiler. Biz kendi maskelerimizle sınava girdik. İmza için herkes aynı kalemi kullanmak zorunda  kaldı. Telefonlarımız ve montlarımız aynı yere koyuldu. Çoğu kişiye hes kodu uygulanmadı. Okul boş olmasına rağmen, sınava girecek 190 kişiyi  50 şer kişilik 4 sınıfa koydular. 110 dakikalık sınav süresince her sırada iki kişi bir arka sıra boş kalacak şekilde oturduk. Fakülte yönetimi doktor olmasına rağmen doğru dürüst önlem almadı” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi