İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) İzmir Şubeleri, Özgür Gündem Gazetesiyle dayanışma amacıyla "Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği" kampanyasına destek verdikleri için Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, gazeteci Erol Önderoğlu ve yazar Ahmet Nesin'in tutuklanmasını protesto etmek için dün Konak Eski Sümerbank önünde basın açıklaması düzenledi. "Özgür basın susturulamaz" ve "Basın özgürlüğü engellenemez" yazılı pankartlar arkasında toplanan kitle adına basın açıklamasını İHD İzmir Şube Başkanı Ali Aydın yaptı.

Özgür Gündem gazetesine yönelik baskılara karşı dayanışma sergilemek ve basın özgürlüğünü savunmak için genel yayın yönetmenliği kampanyasına katıldıkları için Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, yazar Ahmet Nesin ve gazeteci Erol Önderoğlu’nun keyfi bir şekilde tutuklandığını söyleyen Aydın, “İfade özgürlüğü hakkını kullanan ve hak savunucusu olarak basın özgürlüğünden yana tutum alanların tutuklanmalarını kınıyoruz” dedi. 

Toplumsal muhalefeti oluşturan kesimlerin biran önce demokrasiden yana tutum alması gerektiğini belirten Aydı, “Arkadaşlarımızın tutuklanması ifade özgürlüğünün tamamen sonlandırıldığını ve demokrasinin olmadığını ortaya koymuştur. Bizler her şeye rağmen eşitlik, özgürlük, adalet, barış ve demokrasi mücadelesini ısrar ve inatla sürdürmeye devam edeceğiz. Arkadaşlarımızı ve düşünceleri nedeni ile tutuklu bulunan herkesi en kısa zamanda özgürlüklerine kavuşturmak için kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyoruz" dedi.

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi