Geçtiğimiz gün, Gaziemir Belediyesi’nin Merkez Pazaryeri'nde hayata geçirdiği çalışmaların fotoğrafını çeken Gaziemir Belediyesi Basın Danışmanı Emre Döker ile belediyenin basın birimi çalışanı Gürkan Çetinkaya, Belediye-İş Sendikası yöneticilerinin saldırısına uğramıştı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti, bu saldırıyı kınayarak bir basın açıklaması yaptı. 

Ülkede şiddetin giderek tırmandığı ve her alana yayıldığı bir dönemi yaşandığını ifade eden yazılı açıklamada, "Meslektaşlarımız Emre Döker ile Gürkan Çetinkaya, yerel yönetimin çalışmalarını haberleştirirken, yani “işlerini” yaparken, emeğin hakkını savunmak için var olması gereken sendika üyeleri tarafından saldırıya uğramıştır. Emre Döker'in kolu üç yerinden kırılırken, Gürkan Çetinkaya da başından darbe almıştır. Şiddet, hangi gerekçeyle olursa olsun, nereye yönelirse yönelsin asla kabul edilemez" yazıldı. 

ŞİDDET ZİHNİYETİ

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, bu saldırıyı yapanların Akit zihniyetiyle aynı olduğunu ifade ederken,  "Gaziemir'deki çirkin saldırının, manşeti nedeniyle Cumhuriyet'e bomba atmaya çağıran gerici Akit zihniyetten farkı yoktur. Gazetecinin görevi, insanları şiddete çağırmak değil, tam tersi bu zihniyetin ortadan kalkması için toplumu bilinçlendirmek olmalıdır. Mesleğimize ve meslektaşlarımıza yönelen şiddeti 'şiddetle' kınıyoruz. Meslektaşlarımıza “geçmiş olsun” dileklerimizle, faillerinin yargı önünde hesap vermesi için olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızı duyururuz" açıklasında bulunuldu. 

Editör: Haber Merkezi