İZ GAZETE- Gaziemir Belediyesi Basın Birimi sorumlusu Emre Döker, Gazete 35 adlı yayının sahibi Uğur Şener’in ‘Gazetemize reklam gelmediği sürece haberlerinizi yayınlamayacağız’ notunu sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak, "‘Bir gazetecinin(!) masama bıraktığı not, İletişim Fakülteleri alın size tartışma konusu" şeklinde tepki gösterdi.

'GÖZLER ÖNÜNE SERMİŞTİR'

İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) ise konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, "Gaziemir Belediyesi Basın Birimi sorumlusu gazeteci arkadaşımız Emre Döker ’in sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşım ne yazık ki mesleğimizin etik ilkeleri ile asla bağdaşmayacak bir gerçeği gözler önüne sermiştir. Belediyeler, özel kurum ve kuruluşlardan gazetecilik etik ve ilkelerine asla uymayan yöntemlerle ilan almaya çalışmak, mesleğimizin itibarına büyük zarar vermektedir. Söz konusu kurumları da gazetecilik mesleğini çıkar amaçlı kullanan kişi ve yapılara karşı daha temkinli olmaya çağırıyoruz. Mesleğimiz ne yazık ki bu kurumlarla çeşitli yöntemler dayatıp, menfaate dayalı ilişki kurmaya çalışan ve gazeteci olarak tanımlanan kişiler ve yapılar nedeniyle büyük yara almaktadır" ifadeleri kullanıldı.

'BİR KEZ DAHA UYARIYORUZ'

İGC olarak durumu protesto ettiklerini dile getiren Cemiyet, "İlişkilerde sadece haberciliğin esas alınması konusunda tüm tarafları bir kez daha uyarıyoruz" açıklamasında bulundu. 
 

Editör: Haber Merkezi