Bir firma ve TMMOB İçmimarlar Odası İzmir Şubesi işbirliğince ilki düzenlenen iç mekân tasarım yarışmasında, İzmir Ekonomili genç iç mimar adayları çalışmalarıyla birincilik, ikincilik, mansiyon ve sergileme kazandı.

Yarışmada, küçük objelerle ve kahvenin satıldığı konsept mağaza tasarımıyla İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 2. sınıf öğrencisi Berk İsmail Öndül birinci oldu. İEÜ İçmimarlık ve Çevre Tasarımı 2. sınıf öğrencileri Nuri Koparan ikincilik, İskender Kömür mansiyon ödülü aldı. Üçüncü sınıf öğrencisi Sevginur Ursavaş'ın tasarımı da sergilemeye layık görüldü.

Öğrencilere ödülleri, Uluslararası İçmimarlık Federasyonu'nun (IFI - International Federation of Interior Architects/Designers) deklarasyonunu imzalayan ilk ve tek kent olan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve TMMOB İçmimarlar Odası İzmir Şubesi'nin işbirliğiyle düzenlenen 'Dünya İç Mekânlar Günü' kapsamında verildi. Öğrencilere, İEÜ İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Markus Wilsing, Prof. Dr. Deniz Hasırcı, IFI Elçisi Doç. Dr. Özgen Osman Demirbaş ve Öğretim Görevlisi Silvia Rolla da eşlik etti.

'KONSEPT MAĞAZALAR ÇALIŞTILAR'

İEÜ İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Markus Wilsing, yarışmada öğrencilerin yaratıcılıklarının kullanılması istendiğine dikkat çekerek, "Bu yıl ikinci sınıf öğrencilerimiz konsept mağazalar üzerinde çalıştı. Öğrencilerimiz, kendi seçtikleri bir alanda ürün gamına göre mağaza tasarladı. Öğrencilerimiz, otomobil satış alanından küçük objelerin satıldığı, kütüphaneden kahve mağazalarına kadar kullanıcı odaklı tasarımlar oluşturdu. İç mekânlar gününde öğrencilerimiz başarıları bizleri gururlandırdı" dedi.

DHA

Editör: Haber Merkezi