Depremin yaşandığı andan itibaren felaket bölgesinden hiç ayrılmayan Bornova Belediye Dr. Mustafa İduğ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti kurmayları ile birlikte ilk olarak en büyük yıkımın yaşandığı Bayraklı ilçesi’ndeydi. Kurtarma ve enkaz çalışmalarını Kılıçdaroğlu ve  beraberindekilerle birlikte izleyen Başkan İduğ, yetkililerden bilgi aldı.  

HACILARKIRI'NDA ACILARI PAYLAŞTI

Başkan İduğ, buradaki incelemelerin ardından depremde yaşamlarını yitiren İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Seha Yüksel'in eşi Burcu Yüksel ile iki çocuğunun Bornova Hacılarkırı Mezarlığı’nda düzenlenen cenaze törenine katıldı. 

HASTANEDE YARALILARI ZİYARET ETTİ

Kılıçdaroğlu ile birlikte Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören depremzedeleri de ziyaret eden Başkan İduğ, Ege Üniversite Rektörü Profesör Dr. Necdet Budak’tan yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Yaralılara geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan İduğ, hastane önünde endişe içinde bekleyen yakınlarına da moral verdi. 

İZUM’DA KRİZ TOPLANTISI

İduğ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Yöneticileri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve diğer ilçe belediye başkanlarının katılımıyla İzmir Ulaşım Merkezi’nde (İZUM) oluşturulan kriz masasındaki değerlendirme toplantısında da yerini aldı.

İDUĞ: 'YARALARI BİRLİKTE SARACAĞIZ'                                   

Bornova Belediyesi olarak tüm imkanlarını depremzedeler için sefer ettiklerini söyleyen Başkan İduğ, “Dünden bu yana deprem bölgesinden hiç ayrılmadık. Bugün de CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yöneticilerimiz ile birlikte depremzedelerin yanındaydık. Hepimizin acısı büyük ama ateş daha çok düştüğü yeri yakar. Ülke olarak yaralarımızı hep birlikte sarmak durumundayız. Dün ve bugün olduğu gibi maddi ve manevi her türlü desteğimiz bundan sonra da sürecek” dedi.   

Editör: Haber Merkezi