İZ GAZETE- İdlib’te gerçekleşen son saldırılarda 34 askerin yaşamını yitirmesine tepki gösteren İDT, iktidara savaşı bitirmesi için çağrı yaptı.  İDT'nin açıklamasında, "Yaşanan ölümler üzerinden savaş kışkırtıcılığı yapan, Suriye’yi yıkmaktan söz eden siyasetçiler, savaştan beslenen ve ülkeyi daha büyük tehditlerle yüz yüze bırakma pahasına kendi iktidarlarını ve istikballerini düşünen siyasetçilerdir" ifadeleri kullandı.

İDT'nin açıklamasında ayrıca, "Büyük bölümü İdlib’de Türk askerlerinin cihatçı çetelere kalkan yapılmasının ülkemizin ve halkımızın çıkarlarıyla ilgisi yoktur. Erdoğan iktidarı 9 yıldır ülkeye büyük bedeller ödeten bu yanlış politikada ısrar etmektedir. Eğer iddia edildiği gibi mesele milli güvenlik ise, yapılması gereken Türk askerini Suriye’de Suriye ordusu ile savaş durumuna getirmek değil, askerlerin geri çekilmesi ve Suriye ile sorunların barışçıl temelde çözümü için adımların atılmasıdır" diye konuşuldu. 

'SAVAŞA HAYIR, BARIŞ HEMEN ŞİMDİ'

İdlib’de ateş altındaki askerleri acilen geri çekilmelmesi gerektiğini savunan İDT öte yandan mültecilerin sağlıksız ve tehlikeli bir şekilde gönderilmesine de tepki gösterdi.

İDT'nin açıklamasında son olarak, "Herkes için güvenli bir ortam silahlarla değil, barış ile sağlanır. Yapılacak şey, yurtta ve dünyada barışı savunmaktır.

İnsanlık bugüne kadar savaşlardan çok çekti. Şimdi, bu deneyimlerden süzülüp gelen barış şiirlerini, barış şarkılarını her yerde, daha yüksek sesle söyleme zamanı… Savaşı değil, barışı büyütelim. Savaşa hayır, barış hemen şimdi" ifadeleri yer aldı.

Editör: Haber Merkezi