Daha önce defalarca kez muhalefetin çeşitli kesimlerini hedef gösteren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TİP Hatay Milletvekili Barış Atay’a hakaret etti.

Kendisinin Uzman Çavuş Musa Orhan’ı koruduğu iddialarını gündeme getiren Atay’a sosyal medya üzerinden hakaret eden Soylu, Atay’ın “Sen bir seri tecavüzcüyü korudun, kolladın. Hayatın boyunca her fırsatta yüzüne vurulması, asla unutmaman için uğraşacağız” şeklindeki paylaşımını alıntılayarak; “Benden ‘tecavüzcü kollayıcı’ olmaz da senden tam tecavüzcü olur…” dedi.

'İSTİFAYI BİLE BECEREMEYEN İÇİŞLERİ BAKANI HADDİNİ BİLMELİDİR'

Konuya ilişkin TİP'ten yapılan açıklama ise şöyle:

''İçişleri Bakanlığına Saray tarafından atanmış, ikbali tek adamın iki dudağının arasında olan bir bürokratın görevi seçilmiş milletvekillerine hakaret etmek değildir.

Türkiye'nin kadın katillerinin, tecavüzcülerin sokaklarda elini kolunu sallaya sallaya dolaştığı bir ülke haline gelmesinde birinci derece sorumluluğu olan kişi Süleyman Soylu'dur.

İstifa etmeyi bile beceremeyen İçişleri Bakanı haddini bilmelidir.''

Batman’da 18 yaşındaki İpek Er’e cinsel saldırıda bulunarak intihara sürükleyen uzman çavuş Musa Orhan, kamuoyu tepkisi üzerine tutuklanmıştı. Ancak Musa Orhan daha sonra serbest bırakılmıştı. Süleyman Soylu, Musa Orhan’ın tutuklanması için yapılan kampanyanın amacının "HDP milletvekilinin ve diğer PKK’lıların yaptıklarının üstünü örtmek" olduğunu iddia etmişti. (EVRENSEL)

Editör: Haber Merkezi