MİHRİCAN CANDEMİR/İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) çalışan mimar ve mühendisler emeklerinin karşılığını alamadıklarını beyan ederek eşitsizliklere ilişkin taleplerini dile getirdi. Kültür Park’ta toplanan İBB çalışanları 2 ay sürdürecekleri alkış eyleminin startını verdi. Ortak basın açıklamasını İBB çalışanı Aslıhan Yılmaz Okan okurken, Genel İş İzmir 3 No’lu Şube Başkanı Faruk Saral da emekçilere tam destek verdi.

 EŞİT ÜCRET VURGUSU

Eşit işe eşit ücret vurgusu yapan Genel İş İzmir 3 No’lu Şube Başkanı Saral, ‘’Son yıllarda aramıza katılarak bizlere güç veren mimar, mühendis, şehir planlamacıları ve birçok statüdeki emekçi arkadaşlarımız bizlerle birlikte olarak güç ve değer vermiştir ama ülkenin yaşadığı ekonomik krizin altında ezilen emekçilerin arasında aynı görevleri yapanın ayrı maaşlar, ayrı ücretler alması kabul edilir değildir. İZELMAN kadrosu içerisinde diğer statülerde bulunan tüm emekçi arkadaşlarımızın da, sokakta süpüren arkadaşlarımızın da, ESHOT’ta şoförlük yapan arkadaşlarımızın da emsal değerdeki arkadaşlarıyla birlikte eşit ücrete geçmesini talep ediyoruz’’ ifadelerini kullandı.

 "KARŞILIĞINI ALMAMAKTAYIZ"

Yıllarca verdikleri emeklerin karşılığının alınması gerektiğine söyleyen Aslıhan Yılmaz Okan, “Maalesef çabalarımızın karşılığını, sosyal demokrat belediyeciliğin temel ilkelerinden olan sosyal adaletin karşılığını alamamaktayız. Bunun en önemli göstergesi; Belediyemizi diğer birçok belediyeden farklı ve üstün kılan eşit işe eşit ücret ilkesinin bizim için uygulanmayışıdır. Biz, aynı sıralarda eğitim aldığımız, yıllar içinde benzeri mesleki tecrübeler edinip, şu anda aynı sorumluluk ve riskleri paylaştığımız ve aynı odalarda yan yana çalıştığımız meslektaşlarımızın aldığı ücretten çok daha az ücretlerle çalıştırılmak kaydıyla, çok daha düşük hayat standartlarında yaşamak zorunda bırakılmaktayız. Farklı birimlerde uygulanan mesai saatleri sebebiyle meslektaşlarımızdan erken gelip, geç çıkmaktayız. (45 saat zorunluluğu) Ayrıca, yemekhane hakkı İBB’nin tüm çalışanlarına verilmesi gereken temel haktır. Bizler, yemekhane hakkının da eşit bir şekilde, her çalışana verilmesi gerektiğini savunuyoruz. Bütün bunlar, meslektaşlarımızla aramızda bir sınıf farkı oluşmakta, kurum içinde itibarsızlaşmamıza neden olmakta, mesleki onurumuz zedelenmektedir” diye konuştu.

EYLEMLER SÜRECEK

Özlük hakları eşitsizliklerine ilişkin taleplerini dile getirmek üzere 2 ay boyunca alkış eyleminin süreceğini belirten Okan, ‘’Bu adalet arayışımızda tüm çalışma arkadaşlarımızı yanımızda görmek bize onur ve güç verecektir’’ dedi.

Editör: Haber Merkezi