Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) arasında imzalanan 'Medeniyet ve Değerler Protokolü' kapsamında İzmir'in köklü eğitim kurumlarından Atatürk Lisesi dersliklerinin vakıfa sunulmasına Atatürk Lisesi ( İAL) Öğrenci Meclisi yazılı açıklama yaparak tepki gösterdi.   
Açıklamada, kurulduğu 1888 yılından itibaren yetiştirdiği devrimci, yaratıcı ve laik bireyler ile adından söz ettiren okulun son günlerde benliğine ağır darbe aldığı ifade edildi. 

MEB ile Bilal Erdoğan'ın yüksek istişare kurulu üyelerinden olduğu TÜGVA arasında imzalanan protokol kapsamında okulun dersliklerinde ders adı altında İslami eğitim faaliyetlerinin verilmeye başlandığı belirtilen açıklamada, "Üstelik haftada bir saat 'Maneviyat' dersi verildiği, kız ve erkek öğrencilerin yan yana oturmasının yasak olduğu öğrenildi. TÜGVA tarafından açıklama yapması için görevlendirilen kişinin tanıtım toplantısındaki ayrımcı ve ırkçı, laikliği büsbütün yok sayan ifadeleri okulumuz öğrencileri ve mezunları için bardağı taşıran son damla olmuştur" denildi. 

İzmir Atatürk Lisesi ruhunu taşıyan her bireyin bu olayın laikliğe karşı bir saldırı olduğunun farkında olduğunu ifade edilen açıklamada, "Bu okulda insanlar dini ne olduğu ya da olup olmadığı fark etmeksizin ilim öğrenmek için geliyor. Bir din dayatmasıyla karşı karşıya kalmak için değil. Hala birçok gelişmeyi yakalayamamışken ve bu durum için daha fazla matematik, fen öğrenmemiz, daha fazla bu ilgileri işlememiz gerekirken, müfredatlarımızdan bilimse bir gerçek olan 'Evrim' çıkarılmış, 'Cihat' müfredata sokulmuştur. Atatürk ilke ve inkılapları yavaş yavaş azaltılarak unutturulmaya çalışılmıştır. Tüm bu gerçeklerin farkındayız ve fark ettirmeye kararlıyız" denildi. 

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi