Gizem TABAN/ İZ GAZETE- İzmir’de 30 Ekim 2020’de gerçekleşen depremde evleri hasar alan depremzedeler, evlerinin dönüşümü için ihtiyaç duydukları; 2 yıl ödemesiz 20 yıl ödemeli minimum 500 bin TL kredi taleplerini defalarca hükümet yetkililerine iletmelerine rağmen söz konusu krediye hala kavuşamadı. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 26 Kasım 2021’de yapılan Deprem Konutları Teslim Töreni’nde kredi müjdesi vermesini bekleyen depremzedeler Erdoğan’ın kredi müjdesi vermemesi üzerine hüsrana uğramıştı. Talep ettikleri kredinin 15 ay geçmesine rağmen hala sağlanmaması üzerine depremzedeler mücadelelerini sosyal medya platformu Twitter’a taşıdı. Twitter’da “İzmir’e Kulak Verin” başlığıyla örgütlenen depremzedeler hükümete seslenerek kredi taleplerinin yerine getirilmesi için çağrıda bulundu. İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘BIÇAK KEMİĞE DAYANDI’

Depremzedelerin hükümetten talep ettiği kredinin verilmemesine tepki gösteren İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, “Biz 15 aydır kredi bekliyoruz. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Bıçak kemiğe dayandı. Bu krediyi aylar önce verselerdi, evlerimizi yaptırmaya başlamış olacaktık. Ama istediğimiz krediyi hala vermiyorlar. Her şeye para bulunuyor da bizim geri ödeyeceğimiz krediye mi para bulunmuyor. Biz karşılıksız bir şey istemiyoruz. Artık evlerimize kavuşmak istiyoruz” diye konuştu. 

'DAHA NE KADAR ÇIĞLIK ATMALIYIZ?'

Depremzedelerin, Twitter’da “İzmir’e Kulak Verin” başlığı altında yaptıkları paylaşımlardan bazılarında şu ifadeler yer aldı:

“Sesimizi duyurmak için daha ne kadar çığlık atmalıyız?’ Yetkilileri Depremzedelerin yanında olmaya davet ediyoruz.”

“Biz Depremzedeler sesimizi duyurmak için daha ne yapmalıyız? AFET kredisi olmadan evlerimize kavuşamayız.”

“Avrupa bizi kıskandığı için yollarda kalan vatandaşına tazminat ödüyor. Bizler depremzede olarak 15 aydır geri ödeyeceğiniz krediyi bile alamıyoruz. Bizleri oyuncak ettiniz. Yeter artık! Söz verenler neredeler?”

Editör: Haber Merkezi