Çeşme Germiyan’da mahkeme kararına rağmen RES tesisi kurmak için çevreye ve arkeolojik alanlara zarar veren Güral Porselen Firması İzmir'de protesto edilmeye devam ederken Germiyan köylülerinden açıklama geldi.

'Çeşme'nin Germiyan Köyü/ Kislecik mevkiinde hukuksuz bir şekilde RES inşaatı, kesinleşmiş mahkeme kararlarına rağmen, Valiliğin verdiği izin belgesi ile sürdürmektedir' ifadeleri kullanılan açıklamada, "Hukuk ihlalinin yanı sıra, bu süre içinde ormanlık ve arkeolojik alanda maalesef, telafisi olanaksız tahribatlar gerçekleşmiştir. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü 2016 yılında kendisine bildiren tarihi alan raporlarını dikkate almayarak hiçbir işlem yapmamıştır. Germiyan'daki hukuksuzluğa karşı tüm doğa severleri ve İzmir'de yaşayam tüm vatandaşlaerımızı basın açıklamamıza katılmaya, bizlere destek olmaya çağırıyoruz" denildi.

Germiyan köylülerinin doğa severleri çağırdığı basın açıklaması 25 Eylül Cuma saat 13.30'da yapılacak. Açıklama, İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Anadolu Caddesi'nde gerçekleştirilecek.

Editör: Haber Merkezi