Her işin kendi içinde kolay olan yönleri olduğu gibi zor olan yönleri de var. Ama bazı meslekler diğer meslekler ile kıyaslandığında hem deneyim, hem ilgili alanda eğitim, hem de işini titizlikle yapma gibi unsurlar barındırıyor. İşte böylesi olan alanlardan bir tanesi de tercüme hizmetleri. Bir dili çok iyi bilmek yetmiyor. Usulüne uygun çeviri yapmak gerekiyor. Zira teknik çeviri ile hukuki tercüme aynı biçimde yapılmıyor. Nedir hukuki çeviri sözcüğünün karşılığı ise şu şekilde verilebilir: Hukuki bir kararın, dava sonucunun, ya da hukuki alanda yazılmış bir makalenin, kitabın bir başka dile çevrilmesidir.

Hukuki Tercümede Nelere Dikkat Edilmelidir?

Hukuk alanı son derece zorlayıcı olan bir kavramdır zira hukuk biliminde ve mesleğinde çok fazla teknik kelime bulunuyor. O yüzden de öncelikli olarak yaparken az da olsa hukuk konusuna yabancı olmamak gerekir. İşin özünde hukuk alanında bilgi sahibi olmadan böylesi bir çeviri yapmak çeviri yapılacak dili çok iyi bilseniz ciddi hatalar sorunlar yaratabilir. O yüzden mutlaka bu alanda deneyimli işinin ehli bizim firmamızda olduğu hukuk alanında uzmanlaşmış hem dil bilgisi olan, hem de hukuksal kavramları bilen insanların çalıştığı firmalardan böylesi bir hizmetin alınması gerekir. Özellikle akademik yayınların hukuksal çevirileri oldukça sorunlu olabilir ve en ufak bir hata kabul etmez. Önce konuyu anlayıp sonra ona uygun çeviri yapmak gerekir.

Tercüme Yapmanın İncelikleri Nelerdir?

Sonuçta ister hukuki tercüme olsun, ister bir başka alanda çeviri işin mantığını bilerek çeviri yapılması gerekir. Çeviri yapılacak dile de, tercüme yapılacak metine de uzun kısa olması fark etmeksizin hakim olmak gerekir. İyi bir çeviri birebir kelime çeviri değil, işin özüne uygun anlam ve dil bütünlüğü bozulmadan yapılan çeviridir ki bu da tam olarak bir uzmanlık işidir.

Çevirilerde ücretlendirme ise firmamızda hangi alanda yapıldığı,  hangi diller arası olacağı ve karakter sayısı gibi faktörlere bağlı olarak değişir. Firmamız bu alanda en kaliteli hizmeti en uygun ücretler ile profesyonel bir hizmet anlayışı ile müşterilerine sunar.

Editör: Haber Merkezi