ROJİN SUBAŞI/ İZ GAZETE-  14 yıl önce Agos Gazetesi'nin genel yayın yönetmeni olan Hrant Dink, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Hrant Dink'i anmak için Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanan İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Necip Vardal yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Tüm katliamlara, büyük acılara, sürgünlere, yıkımlara rağmen, halkların eşitliğine ve kardeşliğine inanan, bir sosyalist olarak eşitlik, özgürlük ve demokrasi mücadelesine hayatını adayan Hrant Dink, 14 yıl önce bugün, katledildi, aramızdan alındı!. Irkçı ve şoven, insanlık düşmanı zihniyetin yönlendirmesiyle, güpegündüz, yıllardır emek verdiği Agos gazetesinin kapısının önünde onca kamera, onca göz, onca görgü tanığının önünde…" dedi.

"ARKASINDAKİ GÜÇLER 'DEVLET SIRRI' SAYILARAK KORUNDU"

Yapılan açıklamada ayrıca, " Tetikçi, devletin kolluk güçleriyle kutlama yaparken, işbirlikçi tembihlenmiş olarak yakalandı. Arkasındaki güçler 'devlet sırrı' sayılarak korundu, deliller karartılıp, gerçekler gizlendi. Gerçek suçluların açığa çıkarılmasının ve yargılanmasının engellendiği dava sürecinde verilen karar, Türkiye’nin sicili son derece bozuk olan demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir.  Hrant Dink’in dediği gibi 'Biz yaşadığı cehennemi cennete çevirmeye talip insanlardanız'! Tam da bu nedenle tüm Türkiye halkları gibi biz de 'Hepimiz Hrant‘ız, Hepimiz Ermeni‘yiz' diyerek bu katliamın karşısına dikiliyoruz!" denildi.

Editör: Haber Merkezi