AKP Kurucusu, CHP milletvekili Abdüllatif Şener, AKP iktidarı döneminde İstanbul’dan vurulan imar rantının 3 trilyon dolar olduğunu açıklamıştı. HKP bu konuyla ilgili dikkat çeken pankart astı. HKP İzmir İl Örgütü’ne “Soru Sekiz: 3 Trilyon Dolarlık İstanbul İmar Rantı Nerede?” yazılı pankart asıldı.

“BÜYÜK İMAR VURGUNLARI…”

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan HKP Genel Sekreter Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Av. Tacettin Çolak şu ifadelere yer verdi:
İstanbul’daki İmar Rantı’nın 3 trilyon dolar olduğunu biz değil, AKP’nin programını yazan ve bir zamanlar Başbakan Yardımcılığı yapmış olan Abdüllatif Şener söylüyor. Hatta katıldığı bir TV programında; “3 bin değil, 3 milyon değil, 3 milyar değil, tam 3 trilyon dolar” diyerek vurgunun devasa boyutunu şeddelendirerek ifade etmiştir. Yine AKP’nin Kültür Bakanlarından Ertuğrul Günay da, “İstabul’un imar rantçılarının tasallutu altında olduğunu” söyledi. Bir zamanlar AKP Genel Başkan Yardımcılığı yapan Ayhan Sefer Üstün de “En büyük rantın imardan vurulduğunu” ifade etti. Görüldüğü gibi büyük imar vurgunlarını bizzat AKP bakanları ve yöneticileri kabul ediyor.

17-25 ARALIK TAPELERİNİ HATIRLATTI

Öyle ki, Zincirlikuyu’daki gökdelenlerde imara aykırı olarak sığınaklara, otoparka AVM yapılmasına göz yumularak 86 bin metrekare kapalı alan çıkartan Zorlu Holding’den 500 milyon dolar vurulduğu, Ali Ağaoğlu’nun imara aykırı yapılarından, Şişli’de sağlık merkezi yapılması gereken kilise arsasına otel yapılmasından büyük vurgunlar vurdukları da 17-25 Aralık tepelerinde, kayıtlı. TOKİ’nin bağlı olduğu Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar da bütün emirleri “reisinden aldığını” söyledi. 

ERDOĞAN’IN O SÖZÜNÜ HATIRLATTI

Yani bu vurgunun merkezinin Tayyip Erdoğan’a çıktığı çok açıktır. Hepsi ispatlı ve şahitlidir. Kupon arsaların kendisinden habersiz kimseye verilmemesi talimatını veren de Tayyip Erdoğan’dır. İstanbul Belediye Başkanı seçilmeden önce yaptığı konuşmalarda, alyansını göstererek “bundan başka mal varlığım yok” diyen Tayyip Erdoğan, şimdi dünyanın en zengin devlet başkanları arasındadır. WikiLeaks Belgelerinde İşviçre’de yedi ayrı hesabının olduğu yayınlandı. Mal varlığının büyük bir kısmının da Katar’da olduğu bilinmektedir. 

“VURGUNLARIN PEŞİNDE OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Çolak açıklamasını, “Ülkenin kamu mallarını yerli yabancı parababalarına peşkeş çekerken de büyük komisyonlar alarak, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemektedirler. Türkiye’nin en Vatansever en Halksever partisi olan Halkın Kurtuluş Partisi olarak bu vurgunların ve yolsuzlukların peşinde olmaya devam ediyoruz, edeceğiz” ifadeleri ile bitirdi.
HKP İzmir İl Örgütü daha önce pankartlar asarak şu soruları sormuştu:
-Soru Bir: Diploma Nerede? 
-Soru İki: Amerika’da boynuna takılan Yahudi Cesaret Madalyası nerede?
-Soru Üç: 128 milyar dolar ve 208 ton altın nerede?
-Soru Dört: Kolombiya’da Yakalanan 5 Ton Kokaini İzmir Limanı’nda Alacak Kimdi?
-Soru Beş: Bodrum-Yalıkavak'taki Milyar Dolarlık Marina ve Paramount Otel'e, 45 Milyon Dolara En Son Çöken Kim?
- Soru Altı: Sedat Peker'i Aylık 10 Bin Dolar Haraca Bağlayan AKP Milletvekili Kim? 
-Soru Yedi: Ordu’ya Ait Tank Palet Fabrikası’nı Katar Emiri’ne Satıp Batmakta Olan Simitçiyi Devletleştiren Kim?

Editör: Haber Merkezi