Aziz Kocaoğlu, HKMO Genel Başkanı Ertuğrul Candaş, HKMO İzmir Şube Başkanı Özhan Kaynarca, HKMO İzmir Şube 2. Başkanı Ömer Güney, HKMO İzmir Şube Önceki Dönem Başkanı M.Kubilay Yıldırım tarafından makamında ziyaret edildi. Ziyarette FIG 2018 Kongresi ve Genel Kurul sürecine dair bilgi verilerek davette bulunuldu.

FIG KONGRESİ NEDİR?

FIG Kongreleri, dünya genelindeki harita mühendislerini, politika yapıcılar ve paydaşlarla, yeni bilimsel çalışmaları ve uygulamalarını paylaşmak üzere bir araya getiren heyecan verici etkinliklerdir. Bilim adamları, politika yapıcı ve karar vericiler, öğrenciler ve paydaşları harita mühendislerinin uluslararası anlamda bugününü ve geleceğini etkileyecek tartışmalara katılmaya davet etmektedirler.

FIG, 1878 yılından beri Kongre ve Çalışma Haftası düzenlemektedir. FIG’nin ilk konferansı, Paris'te gerçekleştirilmiştir. 6-11 Mayıs 2018 yılında İstanbul’da yapılacak olan Kongre FIG’nin 26ıncı Kongresi olacaktır. Bu Kongre, FIG (Uluslararası Haritacılar federasyonu) ve Harita ve Kadastro Mühendisleri Odasınca (HKMO) düzenlenmektedir.

Editör: Haber Merkezi