Kısmi onarım yapıldıktan sonra eski yerine yan olarak konulan heykelin bulunduğu alana giren saldırgan tekme attı, elindeki poşetle vururken güvenlik görevlileri müdahale etti. Heykelin daha önce kırılan ve geçici olarak yerine yerleştirilen bölümleri yine çıktı. Saldırgan, savcılık tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Uluslararası Heykel Çalıştayı'nın; 'Akdeniz' konsepti ile düzenlendiği 2012 yılında İspanyol sanatçı Almacino Gonzales Andres tarafından yapılan 'Müzisyen' adlı mitolojik figür olan ahşap heykel; 4 yıldan bu yana İzmir Metrosu'nun İzmirspor İstasyonu'nda sergilendi. Mayıs ayı başında heykelin müstehcen olduğu eleştirisiyle aralarında AK Partililer'in de bulunduğu kişiler buradan kaldırılmasını istedi, protestolarda bulundu. Ardından da çeşitli suçlardan sabıkalı olduğu belirtilen S.K. heykeli kırdı. Gözaltına alınlan S.K. serbest bırakıldı. Heykele saldırı tepki gördü. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kısmen onardığı heykel Türk heykeltıraşlar tarafından İzmirspor İstasyonu'ndaki eski yerine bu kez yan olarak konuldu. Heykeltıraş Andres'in Eylül ayında İzmir'e gelerek heykeli tam olarak onaracağı bildirdi.

Heykeli kıran S.K. dün akşam ikinci kez saldırı girişminde bulundu. İzmirspor İstasyonu'na elinde bir torbayla gelen S.K., heykelin bulunduğu yere geldi. Heykelin bulunduğu, saksılarla çevrili alana giren saldırgan, heykele tekme attı, elindeki poşetle vurdu. Güvenlik görevlileri müdahale ederek S.K.'yı yakaladı. Bu sırada heykelin daha önce kırılan, heykeltıraşı gelene kadar geçici olarak yapıştırılan bazı bölümleri yerlerinden çıktı. Yeşilyurt Polis Merkezi'ne götürelen S.K. daha sonra adliyeye sevkedildi. Adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

Bu heykeller de çıplak!!! haberi için TIKLAYINIZ

 

Editör: Haber Merkezi