Çiğli ilçesinde önceki gün kreşe giden 3 yaşındaki Alperen Sakin’in uyuduğu ve unutulduğu için hayatını kaybettiği okul servisinin, İzmir Servisçiler Odası’na bağlı olmadığı ve kaçak olduğu ortaya çıktı. Ayrıca, kaçak olarak servis şoförlüğü yapan ve olayın ardından tutuklanan kişinin, kreşin sahibinin eşi olduğu öğrenildi.

KORSAN SERVİSÇİLİKLE MÜCADELE EDİLMELİ

BirGün’e konuşan İzmir Servisçiler Odası Birliği Başkanı Hasan Basri Bostancı, servisin kaçak olduğunu ve korsan servisçilikle mücadele edilmesi gerektiğini söyledi. Kreşlerin ve etüt merkezlerinin servis taşımacılığını rant olarak kullandıklarını ve korsan servis taşımacılığından vazgeçmeleri gerektiğini söyleyen Bostancı, “Biz korsana ‘Hayır’ diyoruz. Korsanın çözümünün de, servisçiler odasının da içerisinde bulunduğu bir komisyon tarafından mobil ekip kurulmasını ve gelen ihbarların anlık değerlendirilip müdahale ederek çözüme ulaşacağına inanıyoruz. Şahsen yıllardır korsanla yaptığım mücadelenin başarıya ulaşmamasının sebebi, mobil bir ekip kurulmaması olarak görüyorum” diye konuştu.

SERVİS TAŞIMACILIĞI RANT ARACI OLARAK GÖRÜLMEMELİ

Okul ve kreşlerin de servis taşımacılığının rant aracı olarak gördüğünü söyleyen Bostancı, şu ifadeleri kullandı:
“Servis taşımacılığını sadece servisçilerin yapması gerekir. Çünkü ‘S’ plakaya sahip servisçilere, sadece aracının iyi olmasıyla yeterli kalmayarak hizmet içi eğitim veriyoruz. Bu eğitimlerde trafikte insan faktörünü, farkındalık, empati, öfke kontrolü gibi eğitimler verdikten sonra sınavlardan başarılı olanlara sertifika veriyoruz. Bununla da yeterli kalmayarak bütün şoförlerimizi alkol ve uyuşturucu bağımlılığı testinden geçiriyoruz. Sonuçta, odaya bağlı servisçilerin araçlarının yönetmeliklere uygun olduğunu ve şoförlerin eğitimli olduğu söyleyebilirim. Ailelerin ve yetkililerinde bu konularda dikkatli olması ve korsan servislerden uzak durması gerekiyor. Kurumların da servis taşımacılığını rant olarak görmemesi çocuklarımızın sağlığını ve geleceğini düşünerek hareket etmesi gerekiyor.”

Editör: Haber Merkezi