Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı Önü’nde başlayan çelenk sunum töreninde kaymakamlık, belediye başkanlığı, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından, protokol üyeleri, daire amirleri, resmi kurum çalışanları, öğrenciler ve vatandaşlar siren sesi eşliğinde Ulu Önder’in huzurunda iki dakika saygı duruşunda bulundular. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla birlikte Atatürk Anıtı önünde düzenlenen resmi anma programı sona erdi.

ÇOCUKLAR ATALARIYLA RESİM ÇEKİLDİ

Efes Selçuk Belediyesi 10 Kasım’ı daha anlamlı kılan çalışmalara imza attı. Kentin sokaklarında yerleştirilen billboardlarla Atatürk silüeti ile göz göze gelen vatandaşlar, yaşadıkları duygulu anları çektirdikleri fotoğraflarla ölümsüzleştirdiler. Eski Hükümet Konağı Tören Alanı’na yerleştirilen pano önünde çocuklar Atatürk ile fotoğraf çekilmenin mutluluğunu yaşadılar. “ Kaygılanma Çocuk… Herkes Ölür…Kimi Toprağa, kimi yüreğe gömülür” yazısı önünde fotoğraf çekilen çocuklara Sengel de eşlik etti.

EFES SELÇUKLU KADINLARDAN ANLAMLI PORTRE

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen anma programının ardından protokol üyeleri daha sonra Efes Selçuk Belediyesi Tiyatro Salonu’nda 19 Mayıs Ortaokulu öğrencileri tarafından düzenlenen programa katıldı. Efes Selçuk’ta okullar arasında düzenlenen “Atatürk” konulu resim, şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Ödül törenin ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetin kuruluş sürecinde yaşadığı süreçleri anlatan “Vehim” adlı oyunun sunumu gerçekleşti. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti için yaptığı eşsiz mücadele ve zaferlerini anlatan sunumda sahne alan öğrenciler dakikalarca alkışlandılar.

Efes Selçuk’ta 10 Kasımı en anlamlı kılan karelerden biri kentin kadınlarının oluşturduğu Atatürk silüeti oldu. Sabah saatlerinde düzenlenen anma programının ardından Efes Selçuklu 50 kadın Atatürk Anıtı önünde özel bir koreografi ile Atatürk portresi oluşturdu. Sengel de vatandaşlarla birlikte kadınların oluşturduğu muhteşem Atatürk portresini izleyerek; gösterinin sonunda kadınları tebrik etti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ölümünün 81. Yıldönümü sebebiyle düzenlenen etkinlikler 10 Kasım akşamı saat 20.30’da Selçuk Efes Tiyatro Salonu’nda Devlet Opera ve Balesi Sanatçıları tarafından Atatürk’ü Anma Özel Şan Konseri ile devam edecek.

Editör: Haber Merkezi