Yazar Özgür Mumcu, Bornova Belediyesi’nin üniversite öğrencilerinin Cumhuriyet’in 100. yılına dair hayallerini kitaba dönüştüreceği, “Gençler Ütopyalarını Yazıyor, Atalarına Sunuyor” projesi ve “Usta Kalemler Edebiyat Söyleşileri” kapsamında Bornovalılarla buluştu.

Mumcu, önce Cumhuriyet’in 100. yılına dair hayallerin kitaba dönüştürüleceği, “Gençler Ütopyalarını Yazıyor, Atalarına Sunuyor” projesinde yer alan üniversite öğrencileri ile atölye çalışmasında biraraya geldi.  Mumcu, insanların hikayelerin etrafında birleştiğini, ütopyanın da hikayenin içine dahil olduğunu söyledi. Mumcu gençlere yazarken kendilerini kısıtlamamalarını tavsiye ederek, “Çünkü ütopya bu kadarı da olmaz denen şeyleri yazmaktır” dedi.

Gençlerle yapılan atölye çalışmasının ardından “Usta Kalemler Edebiyat Söyleşileri” kapsamında Bornovalılarla buluşan Özgür Mumcu, “Barış Makinesi: Barış Bir Ütopya mı?” isimli ilk romanı üzerinden günümüzdeki gelişmeleri değerlendirdi. 1. Dünya Savaşı öncesinde “İnsanlar büyük bir savaşa doğru sürüklendiklerinin farkında mıydı?” sorusundan yola çıkarak ilk romanını yazdığını anlatan Mumcu, “Günümüzde birçok devlet ve toplumda yaygın olarak siyasi kutuplaşmaların olduğunu görüyoruz. Günümüzde birbirleriyle hiç teması olmayan iki ayrı kampa bürünmüş ülkeler var. Türkiye’de şu anda bu durumu yaşıyor. ABD’de de yaşanan da bu. Milleti sadece ben temsil ederim, siz temsil edemezsiniz anlayışı pek çok ülkede hakim. Sosyal medyada herkes kendi mahallesini takip ediyor. Herkes kendi sesinin yankısını dinliyor. Türkiye’de kutuplaşma sürerse toplum hiçbir zaman düzelemez” dedi.

Editör: Haber Merkezi