GÜLSEN CANDEMİR/İZ GAZETE - İzmir’deki güzergahında İz Gazete’ye konuşan Santiago Sanchez Cogedor, çocuklarla, yaşlılarla buluşmak için yola çıktığını anlattı.İspanyol Santiago Sanchez Cogedor, bisikleti ile Madrid’den çıktığı seyahatinde İzmir’den de geçti. Yolculuğunu Suudi Arabistan’da sonlandıracak olan Boksör Cogedor, Türkiye’de olmaktan çok mutlu olduğunu ifade etti.

SON DURAĞI MERSİN

İspanyol futbol takımı Real Madrid’in fanı olan Cogedor, takımının tüm deplasman maçlarına gidiyor. Gittiği ülkelerdeki insanların yoksulluklarına üzüldüğü için bir şeyler yapmaya karar vererek bisiklet turuna çıkmaya karar verdiğini anlatan İspanyol Cogedor, geçtiği yerlerde görüştüğü çocuklara, yaşlılara, hastalara ve ihtiyacı olanlara destek oldu. 25 Kasım’da Bulgaristan’dan Türkiye’ye giriş yapan İspanyol boksör, Mersin’den Kıbrıs’a oradan İsrail üzerinden Suudi Arabistan’a ulaşacak. Santiago Sanchez Cogedor, bu seyahat için evini ve arabasını sattı.

MİSAFİRPERVER BULDU

Yolculuğunun İzmir durağında İz Gazete’ye konuşan Santiago Sanchez Cogedor, bisikletle geçtiği 10.ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. Türkiye’de zaman geçirdiği zaman içinde çadırda kalma ihtiyacı duymadığını söyleyen Cogedor, “Türkler çok misafirperver. Beni evlerine davet ettiler. Yemek yedirdiler, banyo yapmamı; uyumamı sağladılar. Bazı okullarda çocuklarla bir araya geldim. Üç ay önce hiçbir Türk arkadaşım yoktu şu an 50 kadar arkadaşım oldu. Gittiğim yerlerde çocuklarla, insanlarla vakit geçirdim, İzmir’de de bir okulda çocuklarla buluştuk. Bugüne kadar 72 ülkeye gittim ama bugüne kadar en misafirperver ülke olarak Türkiye’yi gördüm. Bir tek araçların bisikletlilere yol vermemesi dikkatimi çekti. Onun dışında olumsuz bir şeyle karşılaşmadım” diye konuştu.

SINIRLAR KAFAMIZDA

Ona, İtalyan Pipa Bacca’nın Türkiye’deki yolculuğunda yaşadığı talihsizliği anlatıp, “Kadın olsaydınız bu kadar rahat seyahat edebilir miydiniz” diye sorduk. Santiago Sanchez Cogedor ise “Cinsiyet sınırı kafamızın içinde aslında. Benim bir kadın arkadaşım Türkiye’yi Mısır’ı gezdi ancak bir sorun yaşamadı.” diye konuştu.

KİTABINI YAZACAK

İspanyol takım Real Madrid’in Ocak ayında Suudi Arabistan’da oynayacağı Süper Kupa maçını izleyip ülkesine dönecek olan Cogedor, seyahati bittikten sonra yaşadıklarını yazmayı düşünüyor.

Editör: Haber Merkezi