İZ GAZETE- Kentli kadınların hikayelerini anlattığı kitabın yazılış sürecini anlatan Erbil, “Kitabın kahramanları kadınlar. Bu kadınlar fiziksel şiddet gören kadınlar değil ama her gün bir taciz ve şiddet olayına uyanabiliyoruz. Bir de bunun görülmeyen psikolojik şiddet kısmı var. Şiddet olarak bakarsak ben biraz psikolojik şiddet tarafını vurguladım bu öykülerde” dedi.

“Benim kadın kahramanlarım psikolojik şiddetten sıyrılmış ya da farkında varıp kendilerine yeni bir hayat çizmeye başlamış kahramanlar” diyen Erbil, “Genel olarak kadın sorunu üstüne çıkmadı ama böyle bir alt metni de var. Yaklaşık bir 5 sene önce aynadan öykü kurmaya başladım ve adını ‘Aynadaki porno yıldızı’ koydum. En başta çok az bir şeydi, taslaktı. Eğer toparlayabilirsem onun kitaba dönüşeceğini biliyordum ve 5 sene sonra da öyle oldu” ifadelerini kullandı.

Kitabın başında Wirgina Woolf’un ‘Bütün şiddet ve kahramanlık öykülerinde aynalar gereklidir” sözünü kullanmasının nedenini, sözün kendisini çok yönlü olarak tanımlaması olarak kaydeden Yazar Erbil, “Aynalarla birbirimizi yansıtıyoruz. Şiddet de kahramanlık da çok iç içe. Kadın öyküleri derken bir yandan da insanlık hallerini barındırmak istedim. Erkeklerin dişil, kadınların eril tarafları var. Bunlar da bizi güzel yerlere götüren özellikler” diye konuştu ve kitaptaki öykülerin sıralanışının gelişigüzel olmadığını ancak çok fazla da çizgisel olarak yerleştirilmediğini söyledi. İlk kitap sürecinin çok heyecanlı bir aşama olduğunu da belirten Erbil, kadın erkek kitabı herkesin okumasını istediğini dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi