Foça’da yaşayan vatandaşlar, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yurt genelinde olduğu gibi evlerinden kutladı.

Koronavirüs salgını kısıtlamaları kapsamında protokol üyelerinin katılımıyla sınırlanarak Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreninde, maske kullanımına ve sosyal mesafe kurallarına dikkat edildi. Foça Kaymakamı Ali Çetin, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Emre Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar ve Okul Müdürlerinin katıldığı törende; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından, Atatürk Anıtı’na Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün saygı çelengi sunuldu.

Foça Belediyesi’nin Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla donatılmış araçları, ilçenin her köşesinde marşlar eşliğinde turlarken vatandaşlar da evlerinin balkon ve pencerelerinden bayram coşkusunu yaşadı. Saat 19.19’da belediye hoparlöründen yayınlanan İstiklal Marşı ve Gençlik Marşı gururla söylendi.

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz; ‘‘Her gülümsemede Atatürk sevgisini görmemek mümkün değil. Heyecanımız bitmeyecek, bağımsızlık meşalesi sönmeyecek.’’dedi.

Foça Belediye Tiyatrosu oyuncularının seslendirdiği ‘‘Kuvayi Milliye Destanı’’ isimli radyo oyunu, Foça Belediyesi’nin YouTube kanalında yayınlandı. Büyük Şair Nazım Hikmet Ran’ın eserini Erdal Dinçer yönetti.

 

Editör: Haber Merkezi