HDP İzmir İl Örgütü, Kurban Bayramı’nın ikinci gününde, eski il binaları önünde buluştu. Görenlerin bayramlaşacağını düşündüğü HDP'liler oturma eylemi yaptı. Aralarında Diyarbakır, Batman, Hakkari ve Şanlıurfa gibi illerin de olduğu belediyelere kayyum atanmasını protesto eden HDP’liler, tepkilerini beş dakika boyunca oturarak gösterdi.

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’nün de katıldığı kayyum eyleminde, bu kararın tanınmayacağı mesajı verildi. AKP’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) iradesini ayaklar altına aldığını savunan Ertuğrul Kürkçü, herkesin bu karara tepki göstermesi gerektiğini ifade etti.

Kürkçü, "Kanun Hükmündeki Kararname’nin (KHK) yayınlanmasından sadece bir hafta önce Meclis, belediyelere kayyum atanması yönündeki hükümet tarafından sevk edilen kanun tasarısını geri çevirdi. AKP, CHP, HDP ve MHP milletvekilleri oy birliği ile karar aldılar. Bundan sadece iki hafta sonra KHK ile kayyumların tayin edilmesi, aslında saray tarafından 'Biz TBMM’yi tanımıyoruz, millet iradesini tanımıyoruz ama milli iradeyi temsil etmesi için buralara kayyum gönderiyoruz’'diyerek dünyanın en tuhaf işini yaptılar" diye konuştu.

Halkın, atanan kayyumlara rıza göstermeyeceğini savunan Ertuğrul Kürkçü, herkesin kendini orada yaşayanların yerine koymasını istedi.

Editör: Haber Merkezi