Türkiye’nin birçok ilinde veresiye defterlerini silip, vatandaşlara para dağıtan gizemli hayırseverlerden biri, bu kez Selçuk’ta ortaya çıktı. İlçede ki bazı bakkalları gezen hayırsever vatandaşların borcunu ödeyerek sildirdi.

Selçuk’ta bir hayırsever, ilçede bulunan 4-5 mahalle bakkalına giderek borç defterinde borcu olan kişilerin borçlarını ödedi. Gizemli kişi mahalle bakkallarına gidip borçluların veresiye defterlerindeki hesapları kapattı. İsminin açıklanmasını istemeyen hayırsever, maske takarak geldiği bakkallarda mahalle sakinlerinin tüm borçlarını ödeyerek ortadan kayboldu.

BAKKALLAR ŞAKA SANDILAR

Selçukhaber'de yer alan habere göre, mahalle bakkalları; İlk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını, ilk başta bunu bir şaka sandıklarını söylediler. "Bu meçhul kişi dükkâna gelerek, ‘Borcunu ödeyemeyenlerin listesini çıkar ben ödeyeceğim” dedi. Ben daha önce böyle bir şey ile karşılaşmadım, görmedim de. Allah razı olsun, helal olsun" diyerek borcu ödenen vatandaşlara durumu anlattığını ifade eden bakkal sahipleri, “Çok dua edenler var. Öyle insanlar varmış ülkemizde, ne güzel. Koronavirüsten dolayı işlerimiz düşmüştü. Bu para ilaç gibi oldu bize de" diye söylediler.

Olayın kısa sürede ilçede duyulması ile birlikte ilçe halkı bu gizemli kişiyi merak etmeye başladı.

Editör: Haber Merkezi