Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak olan festivale, kentteki yerel sanatçılar ve müzik grupları katılacak. Festivalde ayrıca ‘hayır’ stantları yer alacak.

‘ENGELLEMELERE CEVAP VERECEĞİZ’

Festival programı hakkında bilgi veren Emek ve Demokrasi Güçleri adına TMMOB İl Sekreteri Melih Yalçın, yapılacak olan etkinliğin amacının ‘hayır’ın sesini yükseltmek olduğunu söyledi. Müzikli ve şiirli bir festival gerçekleştireceklerini dile getiren Yalçın, “Hayır kampanyasını birçok şekilde engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar zaten. Hayır kampanyasını yaygınlaştırmak için biz elimizden geleni yapacağız. Standartların dışında artık bir şeyler yapıyoruz. Bugün bizim festivalimize katılan çoğu sanatçılar gönüllü olarak gelip Hayır kampanyasında yer almak istediler. Bu bizim için çok önemli ve anlamlıdır. Biz de bu tür festivallerle yapacaklarımız etkinliklerle engellemelerin baskıların cevabını vereceğiz” dedi.

FESTİVALDE YER ALACAK SANATÇILAR

Yapılacak festivale onlarca müzik grubu ve yerel sanatçının katılacağını sözlerine ekleyen Yalçın, Ahura, Cumartesi Müzik Grubu, Evrim Özkaynak, Fourfeit, Her Derde Deva, İMD Müzisyenleri, No Name, Praksis, TTN Metallica Tribute, Repertorie Dogs, Sokak Orkestrası, Sinestezi ve Orhan Alkaya gibi sanatçıların katılacağını 7’den 70’e herkesi festivali beklediklerini söyledi.

Dihaber

Editör: Haber Merkezi