Hastane yönetimi tarafından çocuk servislerinde kullanılmak üzere yaptırılan 4 gezici kütüphane ile kitap servisine başlandı. Çocuklara ilk kitap servisini, daha önce kitap kampanyası başlatarak yaşıtları için kitap toplayan Buca Ortaokulu öğrencileri yaptı. Yemek beklerken kitap servisi ile karşılaşan ve bu durumu önce şaşkınlık ile karşılayan çocuklar ve yakınları, böylesine bir uygulamayı hayata geçirdikleri için hastane yönetimine ve ayrıca kendileri için kitap toplayan öğrencilere teşekkür etti.

Öğrencilerle birlikte hastalara kitap servisi yapan Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, "Okumak bir düşünme biçimidir. Kendi dünyanızda, yazarın düşüncelerini yazarla tartışırsınız. Zihinsel ve kültürel gelişimin önemli yollarından biridir kitap okumak. Eğiticidir, aynı zamanda edebiyat ya da şiir gibi bir sanat dalında yazılmış ise hayatı güzelleştirir, entelektüel bir keyif ortamı sağlar. Böyle bir ortamın hastanede kolaylaştırılması, kitaba kolay ulaşımın sağlanması gerekliydi. Kitapları toplayan gönüllü öğrenciler, kocaman yürekleri ile bize destek oldular ilk dağıtımı onlar yaptı. Bundan sonra her odayı gezerek, okumak isteyen hasta ve yakınlarına hizmet edeceğiz" dedi.

Akbulut, ilk kitap servisinde bulunan öğrencilere ve öğretmenlerine teşekkür ederek, onlara hastanenin yıllığını, kalemini ve kupasını hediye etti.

Editör: Haber Merkezi