Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki bazı ihalelere fesat karıştırıldığı, komisyon karşılığı tanıdık kişilere verildiği, yolsuzluk ve evrakta sahtecilik yapıldığı yönündeki iddialar üzerine savcılık soruşturma başlattı. Memur suçları kapsamında, Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'nin teknik ve fiziki takibi ardından, şüpheliler belirlenip çok sayıda adrese geçen ekim ayında, eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda aralarında müdür ve müdür yardımcısı düzeyinde hastane yöneticilerinin de bulunduğu 5'i kadın 35 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden 9'u ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı, 10'unun tutuklu, 16'sının da tutuksuz yargılanmasına karar verildi.

Soruşturmayı yürüten savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, 26 sanık hakkında 75 yıldan 200 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianameye göre, sanıkların, yangın söndürme sisteminin bakım ve onarımı için anlaşılan firmaya gerekli işlemleri yaptırmadığı, tüplerin barometrelerini değiştirilerek doluymuş gibi gösterdiği belirtildi. Dosyayla ilgili yargılamanın kısa süre sonra başlayacağı belirtildi.

Editör: Haber Merkezi