İZ GAZETE- İz Tv ekranlarında Beste Çelik ile Gün Sonu programının canlı yayın konuğu tiyatro sanatçısı Hakan İbrahim Hasertürk oldu. Pandemi döneminde sanat emekçilerinin yaşadığı sıkıntılardan bahseden Hasertürk,Türkiye’de sanatçı olmanın zor olduğundan bahsetti

Tüm dünyayı saran koronavirüs salgınının diğer sektörleri etkilediği gibi sanat sektörünü de etkilediğini belirten Hasertürk, “Pandemi süreci başlamadan önce yaptığımız anlaşmalar vardı. Ne yazık ki 27 oyunumuzu iptal etmek durumunda kaldık. Bunlar az rakamlar değil. Eskiden İzmir’den turneye çıktığımızda 4 ay dönmezdik. Şuan ayda birkaç oyun oynadığımızda seviniyoruz. Sanatçılar çok zor durumdalar. Maalesef arkadaşlarımızın büyük bölümü başka işlerden para kazanıp, hayatlarını devam ettirmeye çalışıyorlar” dedi.

İstanbul’da başlattıkları kampanyadan bahseden Hasertürk, “Tiyatromuz Yaşasın’ kampanyası başlattık ve sürecin devamında dernekler kuruldu. Yazışmalarımız devam ediyor.  Sorunlara kalıcı çözümler bulmakta önemlidir. Aslında pandemi süreci her alanda yaşayacağımız sıkıntıları 4-5 sene öncesine çekmiş oldu” dedi.

Özel tiyatrolarının çoğunun salgın sürecinde kapanmasını değerlendiren Hasertürk, güzel işler yapmak istediklerini söyledi. Hasertürk, “Bu süreç içerisinde ofisimizi kapatmak durumunda kaldık. Tiyatro Alsancak olarak ekibimle her türlü oyuna hazırız.  15 Şubat’tan sonra daha da normale dönüleceği öngörüsü var. Sürece hazırlıklıyız. Bizler bir şeyi yapmak için yapmayı sevmiyoruz. Gerçek anlamda kaliteli ve güzel işler yapmak istiyoruz” dedi.

Son olarak ‘Kızım Süper Kahraman Olacak’ kısa filmden de bahseden tiyatro sanatçısı Hasertürk, filmin montajının yeni bittiğini ve Avrupa serüvenin başlayacağını söyledi.

Editör: Haber Merkezi