Taylan YILDIRIM/ İZMİR (DHA)- TÜRKİYE'de tartışılan akademisyenler bildirisine kızının imza koyması nedeniyle eleştirilen emekli Orgeneral Hasan Iğsız'ın avukatı Murat Ergün açıklama yaptı. Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök'ün sosyal medya üzerinden Iğsız'ı eleştirdiği haberlerinin gerçeği yansıtmadığını aktaran avukat Murat Ergün, "Hilmi Özkök, müvekkilimi arayıp kendisinin böyle bir mesaj yazmadığını bu ifadenin kendisine ait olmadığını böyle bir söz kullanmadığını söylemiş" dedi.

Balyoz davası sanıkları arasında yer alan emekli orgeneral Hasan Iğsız'ın adı, ABD'de akademik kariyer yapan kızının, Türkiye'de tartışılan akademisyenler birisine imza atmasıyla bir kez daha gündeme geldi. Bir kesimin basın ve sosyal medya üzerinden eleştirmesi üzerine Iğsız, avukatı aracılığıyla, yaptığı açıklamada, metnin içeriğine katılmasa da, kızının düşüncelerine saygı gösterdiğini duyurdu. Iğsız'ın adı son olarak ise Genelkurmay eski Başkanı Hilmi Özkök'ün, sosyal medya hesabından kendisine yönelik, “Türk vatandaşı olmayan bir insanın PKK sevicisi olmasını anlarım ama bir ordu komutanının kızını, onu destekleyen babasını asla anlayamam" sözleri haber olunca gündeme geldi.

ÖZKÖK, IĞSIZ'I ARAMIŞ


Bu konuyla ilgili Hasan Iğsız'ın avukatı Murat Ergün, yine açıklama yaptı. Hilmi Özkök'ün, müvekkili Hasan Iğsız'ı aradığını söyleyen Murat Ergün, “Haberlerden sonra Hilmi Özkök, müvekkilimi arıyor. Hasan Iğsız bu Twitter mesajını sorduğunda Hilmi Özkök de, kendisinin böyle bir mesaj yazmadığını bu ifadenin kendisine ait olmadığını böyle bir söz kullanmadığını söylemiş. Yani böyle bir söz söylendiği ortalıkta dolaşıyor ama olayın iki tarafı da bunu yalanladığına göre, artık büyütülecek bur durumunun kalmadığını görüyoruz. Zaten müvekkilim de bu konunun kapanması gerektiğini açıklamıştı. Bu konu artık üzerinde fazla konuşulması gereken bur durum değil" dedi.

 



 

 

Editör: Haber Merkezi