Harp Okulu 1988 mezunlarının oluşturduğu gönüllü bir grup, gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak ve şehit olan dönem arkadaşlarının isimlerini yaşatmak için Tire’de Orman Genel Müdürlüğü tarafından tahsis edilen araziye 2000 fidan dikti.

Aralarında aktif veya emekli subaylar ile generallerin ve lise eğitiminden sonra iş hayatına atılarak başarılı şirketler kurmuş olan işadamlarının bulunduğu gönüllü grubun hatıra ormanına Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinden temsilciler katıldı. Kendisi de Tireli olan, Kuleli Askeri Lisesi’nin 1984 mezunları arasında yer alan ancak liseden sonra sivil eğitimi tercih ederek ODTÜ’de eğitim gören Luna Elektrik Elektronik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı, emekli subay Hakan Akıncı ve arkadaşlarının girişimleriyle hatıra ormanının Tire’de kurulmasına karar verildiğini belirten grup sözcüsü Hakkı Volkan, “Oluşturduğumuz gönüllü grubumuzla şehit olan dönem arkadaşlarımızlarımızın aileleri ile temas ederek özel günlerde şehitlerimizi anıyoruz. Bu ormanda da şehit olan arkadaşlarımızın isimlerini yaşatacağız” dedi.

Harbiyelilerin hatıra ormanına sanatçı Haluk Levent’in sosyal medya üzerinden kurduğu Anadolu Halk ve Barış Platformu’nun İzmir ve Aydın üyeleri de diktikleri fidanlarla destek oldular.

Editör: Haber Merkezi