ÖZLEM KARA / İZ GAZETE - Polis memuru Volkan Hicret'in Hande Buse Şeker’i kasten öldürme suçundan yargılandığı davaya devam edildi. İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 7. Duruşmasında, cumhuriyet savcısının sanık hakkında hangi suçlardan ceza istediğini belirttiği mütalaası açıklandı.

Cumhuriyet savcısı sanık Volkan Hicret’in Buse Şekeri kasten öldürme suçundan, 3 trans kadının silah zoruyla parasını istediği için nitelikli yağma suçundan, 1 trans kadına yönelik yaptıkları için basit yaralama ve nitelikli cinsel saldırı suçundan, sanığın arkadaşı olan diğer mağduru yaraladığı için basit yaralama suçundan cezalandırılması istendi.

Mağdur Hande Buse Şeker’in avukatı Mahmut Şeren Hicret’in cezası ağırlaştırılmış müebbet olan nitelikli kasten öldürme suçundan cezalandırılması istenmeli dedi.  Şeren sözlerine şöyle devam etti: “Failin, Buse’yi uzun bir zamana yayarak, nefret içerikli cümleler kurarak, başlangıçta öldürücü olmayan darbeler ile yaralayıp bu şekilde beklemesini sağlayarak öldürdüğü için eziyet ettiği ortadadır. Bu nedenle cezası ağırlaştırılmış müebbet olan nitelikli kasten öldürme suçundan cezalandırılması istenmeli. Öte yandan kamera görüntülerinde failin, Buse yaralı iken cinsel saldırıda bulunmaya çalıştığı, bunu fiili olarak denediği ama başaramadığı görülmektedir. Bu eyleminden dolayı da cinsel saldırı suçundan cezalandırılması gerekir. 26 Kasım saat 10.40'daki sonraki celsede bizim ve sanığın mütalaa hakkındaki beyanları ve savunmaları alınacak. Mahkemenin ek ifadesini almak istediği sanığın arkadaşı olan mağdura ulaşma gayreti var. Bu sırada ona da ulaşmış olursa karar açıklanabilir.”

Editör: Haber Merkezi