İZ GAZETE- Geçtiğimiz yıl JMML tanısı konulan 4 yaşındaki Öykü Arin'nin tedavisi hala sürüyor. Öykü ve diğer lösemi hastası çocuklar için başlatılan 'Öykü Arin'e Umut Ol' kampanyasında uygun donör bulanamadı. Doktorlar en son, 10 Nisan'da anne Eylem Şen'den yarı uyumlu nakil kararı alarak, 18 Nisan'da kök hücre alındı. Öykü Arin'e nakledilen kök hücreyle 18 Nisan'dan itibaren minik Öykü'nün iyileşmesi bekleniyor.

Anne Eylem Şen Sağlık Bakanlığı'na çağrı yaparak, toplanan 150 bine yakın numunenin araştırılması için çağrı yapmıştı. 'Öykü Arin'e Umut Ol' kampayasının başından itibaren gerek sosyal medyadan gerekse de konserler düzenleyerek destek veren sanatçı Haluk Levent bu kez de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüştü. Görüşme sonrası sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Levent, Sağlık Bakanlığı'nın kök hücre sonuçları için aylık inceleme sayısını 4 katına çıkarttıklarını açıkladı. Levent açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Sağlık Bakanı sayın Fahrettin Koca ile görüştüm. Bekleyen kök hücre sonuçları için aylık inceleme sayısını 4 katına çıkarttıklarını söyledi. Öykü Arin ve onun durumundaki tüm çocuklar için güzel bir haber. Kendilerine teşekkürlerimi ilettim."

Editör: Haber Merkezi