İZ GAZETE - AHBAP İyilik Hareketi’nin kurucusu, şarkıcı Haluk Levent, Öykü Arin’i tedavi sürecinde yalnız bırakmadı. Donörün bulunmadığı Öykü Arin'e bugün babası Çağdaş Yazıcı'dan yarı uyumlu ilik nakli yapılacak. İlik nakli için süreç işlerken, şarkıcı Haluk Levent, Öykü'yü hastanede ziyaret etti. Levent, minik Öykü’ye şarkılar söylerken, Öykü ve ailesi eşlik etti.

ANNE EYLEM ŞEN’DEN MESAJ VAR

4 yaşındaki lösemi hastası Öykü Arin'e Kasım ayında löseminin az bilinen bir türü olan Juvenil Miyelomonositik Lösemi (JMML) Lösemi tanısı konulmuştu. Bu süreçte yüzde 100 uyumlu ilik aranan minik Öykü için doktorların önerisiyle anne Eylem Şen’den yarı uyumlu ilik nakli yapılmıştı fakat başarıyla sonuçlanmamıştı.

Anne Eylem Şen, minik Öykü’nün ikinci nakil sürecinin başladığını belirterek, babadan yarı uyumlu ilik nakil sürecini zorluğunu anlattı: “Öykü yaklaşık 55 gündür hastanede. Hala uyumlu donör bulunamadığı için yarı uyumlu deneniyor. Bu sefer başarılı olacağını ümit ediyoruz. Zaten bu sefer de başarılı olmazsa, üçüncü ihtimal söz konusu olursa, yabancı birinin donör olması şart. O yüzden herkese donör olun, umut olun ve asla vazgeçmeyin diyorum.”

“Öykü Arin’e Umut Ol” çağrısıyla beraber iki ayda 150 bin donöre ulaşıldığını belirten Eylem Şen, Sağlık Bakanlığını göreve çağırdı. Şen, “İki ayda 150 bin donöre ulaştık. Bunların 100 bine yakını henüz çalışılmadı. Sağlık Bakanlığı’nın bir an önce çalışmasını bekliyoruz. Bu ülkede bu sistemin çoktan kurulmuş olması gerekirdi. Almanya’da 7 milyon kök hücre donörü var, Türkiye’de 350 bin. Bu sayı çok düşük. Yıllar önce sistemin kurulmuş olması gerekirdi. Kim bilir kaç çocuk bu yüzden hayatını sürdüremedi. Bu yüzdendir ki bizim talebimiz bir lütuf değil, mecburiyet. Sadece çocukların başına gelen bir şey değil lösemi. Her yaştan birey için yaygın bir hastalık. Buna hepimizin ihtiyacı var.” İfadelerini kullandı.

İYİLEŞİNCE YAPILACAKLAR LİSTESİ

Baba Çağdaş Yazıcı, nakil öncesi sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda Öykü Arin’in yapılacaklar listesini açıkladı. Liste şu şekilde: “Yarın babamdan kök hücre toplanacak, ben fazla inat etmeyeceğim onları iliklerimi yerleştirip çalıştıracağım, babamın pasaportu geri alınacak, önce Disneyland’e sonra Legoland’e gidilecek.”

Editör: Haber Merkezi