Border Bornova Halk Oyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, il, grup ve Türkiye finallerinin olduğu 3 kategoride de birincilik elde etti. Border G.S.K.,  17 Nisan’da yapılan yarışmada İzmir il 1’inciliğini elde etti. Daha sonra 26 Haziran’da Bodrum’da gerçekleştirilen Ege Bölge Finali’nde bölge birinciliğini kazandı. Dernek, 24 Temmuz’da Gaziantep’te gerçekleştirilen Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Gençler Düzenlemeli Dal Türkiye Şampiyonası’nda 14 il arasından 92.78 puanla birinciliği göğüsledi.

‘GENÇLERİ KUTLUYORUM’

Kazanılan başarılar sonrası tüm ekibi kutlayan Kurucu Başkan Volkan Bakkallar, “İl, grup ve Türkiye finallerinin her birinde 1’inci olarak 2022 yılında Türkiye’nin en iyi performansını sergileyen gençlerimizi kutluyorum. Emeği geçen yönetim kurulumuzu, antrenörlerimizi, dansçılarımızı ve her koşulda desteklerini esirgemeyen velilerimizi kutluyorum. Camiamıza ve taraftarlarımıza hayırlı olsun. Ekibimize, hazırlanmasında salon ve finallere giderken ulaşım desteğiyle her ihtiyaç duyduğumuzda yanımızda olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’ e şahsım, kulübüm ve camiamız adına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DERNEK HAKKINDA

2001 yılında İzmir'in Bornova ilçesinde faaliyetlerine başlayan dernek, ilçenin halk oyunları faaliyetlerini aktif olarak sürdüren tek derneği olmuştur. Dernek, Bornova Halk Oyunları Bilim ve Kültür Derneği adıyla kurulduktan sonra ismini değiştirerek günümüzdeki adını almış ve kulüp statüsüne geçmiştir. Faaliyet alanını genişleten dernek 2005 yılından itibaren İzmir Büyükşehir Belediyesi ile de çalışarak belediyenin tüm organizasyonlarında yer aldı. 2007 yılında Çocuk Şenliği adında yeni bir şenliği gelenekselleştirmiş olan kulüp, 2008'de Halk Oyunları Teşvik Yarışmaları düzenlemeye başladı. 2010 yılından itibaren Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nca düzenlenen yarışmalara da iştirak eden kulüp 2011 yılından itibaren üç kere Türkiye2’nciliği, toplam dört kere Türkiye 1’inciliği almıştır. Günümüzde kulübümüz İzmir'in gerek kostüm ve müzik arşivi yönünden gerekse halk oyunları ekipleri yönünden sayılı kulüpleri arasındadır.

Editör: Haber Merkezi