Olay, geçen 5 Haziran'da saat 18.30 sıralarında Karabağlar Bahçelievler semti 510 sokak üzerinde bulunan Helal Para Camii önünde meydana geldi. Hasan Cüneyt Ö., yönetimindeki otomobili oto yıkamacıya götürmek için sokağa girdi. Bu sırada kaldırımda yürüyen hakim B.Y. karşıya geçebilmesi için durup, beklemeye başladı. Arkasında bulunan motosikletli ise kornaya basıp yol vermesini istedi. Hasan Cüneyt Ö. iddiaya göre, motosikletliye dönüp, hakaret içeren sözler söyledi. Hakim B.Y., bu sözlerin kendisine yönelik olduğunu düşünerek sürücü Hasan Cüneyt Ö. ile tartıştı, aracın plakasını aldı. Hasan Cüneyt Ö. bunun üzerine hakim B.Y.'yi, arkadaşı Tuncay Ö. ile birlikte kovaladı, tehdit etti. Ağır ceza mahkemesi üyesi hakim B.Y. de bu iki kişiden şikayetçi oldu. Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri sürücü Hasan Cüneyt Ö. ve arkadaşı Tuncay Ö.'yü gözaltına aldı. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen emekli Hasan Cüneyt Ö. ve Tuncay Ö., sulh ceza hakimliğinde suçlamayı kabul etmedi. Hasan Cüneyt Ö., ifadesinde şunları söyledi:

"Yayaya geçmesi için yol verdim. Arkamda bulunan motosiklet sürücüsü kornaya bastı. Ben de kendisine 'Öküz' diye laf söyledim. Yaya olan kişi lafı ona söylediğimi zannetti. Arabanın plakasını aldı. Ben de plakayı neden aldığını sordum. Bana el kol hareketi yapıp, 'Asayişi çağıracağım. Benim kim olduğumu biliyor musun? Seni FETÖ'cülükten tutuklatacağım, burnundan fitil fitil getireceğim' dedi, hakaret de etti. Ben de aracı oto yıkamacıya bıraktım. Bana uzaktan yine el kol hareketi yapmaya devam ediyordu. Ben de sinirle 'Gel lan buraya' dedim ve arkasından koşmaya başladım. Benden kaçmaya başladı. Mahalleden tanıdığım Tuncay, bu kişinin bana bir şey yaptığını düşünüp, bana yardım için peşinden koştu. Tuncay, bu kişiyi durdurup konuşuyordu. Bu kişi bana 'Fedailerini mi gönderdin' diye bağırdı. İftar saati yakın olması nedeni ile trafik sıkıştı. Yoldan geçen bir kişi 'Ağabey bırak uğraşma, git işine' dedi. Ben de daha fazla uğraşmamak için dönüp yoluma gittim. Ben bu kişinin hakim olduğunu bilmiyordum. Kimseye de koşturup yakalamasını söylemedim."

Diğer şüpheli Tuncay Ö. de kendisine yöneltilen suçlamayı kabul etmedi. İzmir 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği, Hasan Cüneyt Ö. ve Tuncay Ö.'yü 'cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve birden fazla kişi ile tehdit' suçlarından tutukladı.

Dosyaya bakan Cumhuriyet Savcısı iki şüpheli hakkında iddianame hazırladı. Davanın açıldığı İzmir 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi hakimi Ercan Doğan, dosya üzerinden duruşma yapıp tensip zaptı düzenledi. Hakim Doğan, sanıkların yöneltilen suçların vasıf ve mahiyetinin değişme olasılığı bulunması, kanıtların büyük oranda toplanmasını, mağdurun sanık Cüneyt Hasan Ö. hakkındaki şikayetinden vazgeçmesi, sanıkların sabit ikametgah sahibi olmalarını dikkate alıp, asıl olanın tutuksuz yargılama olduğu vurgulayarak her ikisinin de tahliyesine karar verdi. Duruşmanın da 5 Ekim'de görülmesini kararlaştırdı.

Sanıklardan Tuncay Ö'nün avukatı Ahmet Önerge, duruşma günü beklenmeden verilen tahliye kararının doğru bir karar olduğunu söyledi.

 

Editör: Haber Merkezi