İzmir Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan’ın ardından Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) İzmir Hakimi Orhan Gazi Ertekin hakkında da Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek paylaşımları nedeniyle soruşturma başlattı.

HSK, Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in yaşamını yitirmesinden sonra yaptığı paylaşım nedeniyle İzmir Hakimi Orhan Ertekin hakkında da soruşturma başlattığı öğrenildi. BirGün’de yer alan habere göre,  Orhan Gazi Ertekin hakkında ‘Terör Örgütü Propagandası Yapmak’ suçu kapsamında soruşturma başlatıldı ve HSK, soruşturma kapsamında İzmir Adliyesi’ne müfettiş gönderdi.

Hakim Orhan Gazi Ertekin BirGün'e yaptığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Henüz tebligat benim elime ulaşmadı. Teyit etmeden bir şey söylemek zor. Ancak Türkiye’ye, Türkiye toplumuna, Türkiye’nin kurumlarına insanlığı, hukuku ve yasayı hatırlatmak bize düşüyorsa bndan gocunmayız. Hem insanlık hem yasa hem de hukuk bağlamında yaptığımız meşrudur, doğrudur aynı zaman da bir hukukçu olarak görev ve sorumluluktur."

Demokrat Yargı Derneği Eş Başkanı da olan Hâkim Orhan Gazi Ertekin, Facebook'taki hesabından Gökçek'in ölüm haberi üzerine yaptığı paylaşım ise şu şekilde:

“(…) Ölüm oruçları bir karabasan gibi çöktü üstümüze ve hepimiz bir biçimde başa çıkmaya çalışıyoruz. Yaşam ile ölümün sınırında düşünmeye ve davranmaya davet edildiğimiz böyle bir anda ikircikli davranışlar geliştirmeyecek bir toplum yoktur. Hayatımızın akışını bozan bir sorumluluk çağrısıdır bu çünkü ve hele de böyle bir dönemde üstesinden gelebilmek çok zordur. Huzursuzluk, şaşkınlık, kayıtsızlık, öfke, kin, nefret, hınç (...)"

EVRENSEL

Editör: Haber Merkezi