İzmir Büyükşehir Belediyesi Atık Yönetimi Daire Başkanlığı’nın Bornova Şeytanderesi’nde açtığı hafriyat döküm sahasında gitmeden önce kantara girmek için EVKA 4’deki kantar tesisine gelen hafriyat kamyonları, 128/18 sokakta uzun kuyruklar oluştururken, okul giriş çıkışları başta olmak üzere, gün içinde tüm firmalara ve okullara büyük sıkıntı yaratıyor.

İMZA TOPLADILAR

Özellikle öğle tatili ile beraber sabah saat 10 ve akşam saat 16’da kantar görevlilerin verdiği çay molası nedeniyle kamyonların sıra olduğu sokakta bulunan işletmeler durumdan şikayetçi olurken, topladıkları imzaları İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sundular.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden yetkililerin gelip incelemelerde bulunduğunu belirten bölgedeki firma temsilcileri, özellikle mola saatlerinde kamyonların uzun kuyruklar oluşturduğunu ve yolun tek şeride düştüğünü vurguladılar. Yağmurlu günlerde kamyonların teker ve kasalarından dökülen çamurun tüm sokağı yürünemez hale getirdiğini söyleyen firma yetkilileri, “Kamyonların yarattığı yoğunluk ve sokağın trafik yükünün dışında, gürültü ve kirlilik de söz konusu. Malımız geldiğinde aracı yanaştıracak yerimiz kalmıyor, müşterilerimiz geldiğinde çamurdan dolayı araçlarından inemiyorlar. Sokağı yıkamaktan iş yapamaz olduk” dediler.

OKUL GİRİŞ ÇIKIŞI BÜYÜK SORUN

Özellikle özel okulların yoğunlukta olduğu bir bölge olduklarını, söz konusu sokakta da bir özel okul olduğunu söyleyen firma temsilcileri, “Üç özel bir devlet olmak üzere dört okulun olduğu bir bölgede, tam okul çıkış saatinde kantar tesisinde çay molası veriliyor. Kamyon kuyrukları okul önünden sanayi içine doğru uzuyor. Çocuklarını okuldan almaya gelen veliler, özellikle kadın şoförler hem yoğunluktan hem de yolların çamurundan büyük rahatsızlık duyuyorlar. Çocuklar için de okul çıkışı bu kadar kamyon yoğunluğu büyük tehlike oluşturuyor” diye konuştular.

ÇAY MOLASI KUYRUĞU

Kantar tesisinde yeterli eleman olmadığını söyleyen firma temsilcileri, “Tesiste iki kez çay molası bir kez de öğle molası mevcut. Öğle molasında tesisin kapalı olması anlaşılır ama çay molasında da kantarın kapanması çok yanlış. Üstelik böyle bir yoğunluk söz konusuyken” dediler.

Kantar’ın bu bölgeden taşınması gerektiğini ifade eden firma yetkilileri, “Başta okullar ve bir yemek tesisinin de bulunduğu bir bölgeye kantar kurulması baştan yanlıştı. Toz toprak sebebiyle yemek firması sürekli ceza ödüyor. Bu durumdan şikayetçi olanlar olarak imza topladık ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Atık Birimi’ne ilettik. Gerekli inceleme için de geldiler. Umuyoruz ki kısa sürede kantar başka bir yere taşınır, bu mağduriyetimiz giderilir” diye konuştular.

Editör: Haber Merkezi